Hétvégén jön az enyhülés

| 2011. február 2. 16:11 | Frissítve:
Hamarosan fellélgezhetünk: egyre többfelé szakadozik fel a zárt felhőzet és bukkan elő a Nap.

Az elmúlt napokban hideg, ködös, lehangoló időben volt részünk, azonban a Dunántúlon élők szerdán fellélegezhettek: több órás napsütésben volt részük. A Duna jelentette a választóvonalat: attól keletre maradt a borongós időjárás, a Tiszántúlon kisebb hószállingózásokkal.

Budapesten valamelyest javult a levegő minősége, Miskolcon azonban a szálló por koncentrációja továbbra is nagyon magas, jelenleg az egészségügyi határérték 2.5-szeresét éri el, a szmogriadó még mindig érvényben van, javulást előreláthatólag szombat virradóra remélhetnek a helyiek, északkeleten addig marad a szélcsendes idő.

Csütörtökön a nyugati megyékben változóan felhős lesz az égbolt, valamint a déli területeken is felszakadozik a zárt felhőzet, ott néhány órás napsütésre van kilátás. Északkeleten marad a párás, nyirkos időjárás, elszórtan kisebb hószállingózásokkal.

Előrejelzésünk >>

Péntek estére aztán egyre többfelé támad fel a szél és söpri ki a párás, szmogos levegőt a Kárpát-medencéből. A hétvégére már enyhébb levegő áramlik hazánk fölé, országszerte előbukkan a Nap és a hőmérsékletek is napról-napra emelkedni fognak: szombat-vasárnap délután a Dunántúlon akár a 10-12 fokot is elérhetik, de napközben már keleten is jóval fagypont feletti értékekre van kilátás. Számottevő csapadéktól továbbra sem kell tartanunk.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |