illusztráció illusztráció

Hétvégén jön az enyhülés

Hamarosan fellélgezhetünk: egyre többfelé szakadozik fel a zárt felhőzet és bukkan elő a Nap.

illusztrációAz elmúlt napokban hideg, ködös, lehangoló időben volt részünk, azonban a Dunántúlon élők szerdán fellélegezhettek: több órás napsütésben volt részük. A Duna jelentette a választóvonalat: attól keletre maradt a borongós időjárás, a Tiszántúlon kisebb hószállingózásokkal.

illusztrációBudapesten valamelyest javult a levegő minősége, Miskolcon azonban a szálló por koncentrációja továbbra is nagyon magas, jelenleg az egészségügyi határérték 2.5-szeresét éri el, a szmogriadó még mindig érvényben van, javulást előreláthatólag szombat virradóra remélhetnek a helyiek, északkeleten addig marad a szélcsendes idő.

Csütörtökön a nyugati megyékben változóan felhős lesz az égbolt, valamint a déli területeken is felszakadozik a zárt felhőzet, ott néhány órás napsütésre van kilátás. Északkeleten marad a párás, nyirkos időjárás, elszórtan kisebb hószállingózásokkal.

illusztráció

Előrejelzésünk >>

Péntek estére aztán egyre többfelé támad fel a szél és söpri ki a párás, szmogos levegőt a Kárpát-medencéből. A hétvégére már enyhébb levegő áramlik hazánk fölé, országszerte előbukkan a Nap és a hőmérsékletek is napról-napra emelkedni fognak: szombat-vasárnap délután a Dunántúlon akár a 10-12 fokot is elérhetik, de napközben már keleten is jóval fagypont feletti értékekre van kilátás. Számottevő csapadéktól továbbra sem kell tartanunk.

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés