illusztráció illusztráció

Havazás északon, északkeleten

Gyenge hidegfront érkezett, mely északra, északkeletre meghozta a havazást. A Mátrában és a Kékesen is fehéredett a táj.

Egyre vastagabb a hó Kékestetőn (kedd 7:10):

illusztráció

Északkeleten már havazik (kedd, éjfél után): A Kékesen és a Mátra egyes területein már havazik, ez a kékestetői webkamerán is látszik, de Tibiapu észlelőnk is küldött már egy friss fotót e eseményről.

illusztráció

illusztráció

Előzmények

A szürke hétköznapok után - ha rövid időre is, de - télies hangulat köszönthet be északon-északkeleten fekvő hegyeinkben: keddre virradóra ugyanis megérkezhet a szezon első hóesése. 

Keddre virradóra jöhetnek az első hópihék

illusztráció

HeavenMan fotója, köszönjük!

Kelet-északkelet felől ugyanis fokozatosan szivárog be a hidegebb levegő, amely egy érkező gyenge hidegfront csapadékmezejével párosítva havas esőt, hószállingózást, elsősorban az Északi-középhegység térségébe kisebb havazást is hozhat. A magasabb területeken lepel, 1-2 centi friss hó is hullhat a jelenlegi futások szerint, de természetesen érdemes lesz figyelemmel követni a friss modellfutásokat is.

Mely kamerákat figyeljük kedd reggel?

A Börzsönyben fekvő Nagy Hideg-hegyen található kamera képét és a bélapátfalvi látképet. Ne felejtsük ki a Kékest sem a sorból, itt két irányban is szemlélődhetünk (itt és itt). Mátraverebély sem indul rossz esélyekkel, Mátraszentistvánról nem is beszélve. És még sorolhatnánk, még több kamerát itt találhatnak.

 

 

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés