Megérkezett a hidegfront

| 2011. augusztus 8. 16:54 | Frissítve:
A Balatonnál viharos szél tombolt, lehűlt a levegő, több apró cella is mozgott az országban.

Friss (19:15): Már a Duna-Tisza közén, az ország keleti fele fölött mozognak a csapadékgócok, most már az ország középső részén is lehűlt a levegő, csak a Tiszántúlon van már meleg. A legerősebb széllökések 50-70 km/h közöttiek.

Érkezőfélben van az a markáns hidegfront, mely meghozza a lehűlést: az ország túlnyomó részén még délnyugati az áramlás, az Észak-Dunántúl nagy részén, a Budapest-Balaton vonaltól északra viszont már átfordult a szél: északnyugati az áramlás.

A Balatonnál a legerősebb lökések a viharos fokozatot is elérik, műszereink Keszthelyen 66 km/h-t, Bakonyszombathelyen 77 km/h-t is mértek, a tó mindkét medencéjében másodfokú viharjelzés van érvényben. 

A hőmérsékletek az északnyugati országrészben jelentősen visszaestek, az Alpokalján mindössze 16-17 fokot mutatnak a hőmérők, a Kendig-csúcson pedig a hideg beáramlásának köszönhetően 12 fok alá csökkent a hőmérséklet, eközben a Viharsarokban és a déli megyékben tombol a hőség.

Kaposvár-Szolnok-Nyíregyháza vonaltól északnyugatra rengeteg apró csapadékgóc mozog, melyeket többfelé kísér intenzív felhőszakadás, helyenként apró jégeső, ám villámtevékenységet idáig egyik sem produkált. 


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |