illusztráció illusztráció

Erős fagyokkal indul a jövő hét, aztán pár fokos enyhülés jön

A hófödte, derült északi tájakon -13 fokkal indult a hétfő reggel, majd Mikulás napján a Dunántúlon újra havazhat.

Lassanként az északkeleti határ közelében is abbamarad a havazás, valamint estétől a szél is mérséklődik, miközben az ország nagy részén alig lesz felhő az égen. Vagyis a térségünket kitöltő hideg, fagyos levegő az éjszakai órákban nyugalomba jut, ami erős fagyokat eredményez: az ország nagy részén hétfő reggelre -10 és -5 fok közé hűl le a levegő, de 

a vastagabb hóval borított északi-északkeleti tájakon -15 fok közelébe csökkenhet a hőmérséklet.

Itt ráadásul reggelre több helyen zúzmarás köd is képződhet még tovább emelve a télies hangulatot.

illusztráció

A hét első napja sok napsütést, de hideg időt tartogat, délután is csak -3 és +3 közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők, fagyont alatt elsősorban a hóval borított tájakon maradhat a csúcshőmérséklet. Délután kezd nyugat felől növekedni a felhőzet, de számottevő csapadék estig nem valószínű. A déli-délkeleti szél napközben a Dunántúlon egyre többfelé feltámad, jelezvén, hogy a magasban ismét enyhébb levegő érkezik fölénk.

Keddre virradóan így -10 fok alatti értékekre már nem kell számítani, de továbbra is országszerte fagyni fog. Napközben már -1 és +8 fok közé melegszik a levegő, hidegebb északkeleten, melegebb délnyugaton lesz. Eleinte északon, északkeleten szállingózhat a hó, majd délután nyugaton ered el az eső, amit estefelé az Alpokalján havas eső, ónos eső, majd havazás válthat fel.

Szerdán, Mikulás napján a Dunántúlon már többfelé havazhat. Részletes cikkel hamarosan jelentkezünk. Addig is kövessétek nyomon naponta kétszer frissülő előrejelzéseinket!

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Szemán Viktor (Debrőd)

Szavazás

Szeretnél egy Mikulás napi havazást?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés