Erős hidegfront követi a hétvégi enyhe időt

| 2019. február 7. 15:28 | Frissítve:
Hétfőn kiadós csapadékkal, széllel erős hidegfront érkezik.

Vasárnapig tartott a csendes, eseménytelen időjárás hajnali fagyokkal, napközben egyre magasabbra emelkedő hőmérséklettel. 

Hidegfront vet véget a februári kora tavasznak

Hétfő hajnalban északnyugat felől egy hidegfront éri el térségünket, melynek mozgása lelassul fölöttünk, így az ország nagy részén kiadós csapadékra van kilátás: többnyire eső, zápor valószínű, majd előbb a Dunántúlon, aztán a középső, éjjel a keleti tájakon is havas eső, néhol havazás válthatja fel az esőt. A szél egyre többfelé északnyugatira fordul és megerősödik. Keleten még 10 fok is lehet, máshol 3-9 fok a legvalószínűbb.

Viharos szél támad a front mögött

Az európai ECMWF modell 850 hPa-os (kb. 1500 méter) magassági szintre vonatkozó hőmérséklet és tengerszinti légnyomás előrejelzése február 13-ra  (forrás: WXCharts.com)

A front mögött kedden többfelé lesz viharos az északnyugati szél és még szerdán is többfelé kell élénk, erős széllökésekre számítani. A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többször megnövekedhet a felhőzet és szórványosan várható egyre inkább hózápor, kisebb havazás. Tovább csökken a hőmérséklet: kedden valamint szerdán is 2 és 7 fok között alakulhatnak a maximumok, éjszakánként pedig hazánk nagy részén ismét fagyni fog.

Borítókép: Szabó Zoltán


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |