illusztráció illusztráció

Esernyővel induljunk a hétnek

Csapadékosra fordul az időjárásunk, az esős, borongós őszi idő folytatódik a héten.

A borongós idő még hétfőn, kedden kitart,

készíthetjük az őszi szettet esernyővel, esőkabáttal, gumicsizmával.

Hétfőn a felettünk hullámzó front áthelyeződésével délután egyre kevesebb helyen eshet, északnyugaton elvékonyodhat a felhőzet, előbújhat a nap. Estétől délen ismét rákezd a csapadék. A légmozgás néhol feltámad, alapvetően azonban mérsékelt lesz. A hamisítatlan őszi időt reggel a pára-, ködfoltok is jelzik, számítsunk az utakon a látótávolság csökkenésére! A maximumokkora őszi tartományban alakulnak 18 és 25 fok között.

illusztráció
/nomin fotója/

Kedden helyenként délen, majd a Dunántúl északi felén támad fel a légmozgás, néhol erős lehet. Kisebb körzetekben szakadozhat fel a felhőzet, ugyanakkor továbbra is többfelé számíthatunk esőre, záporra, elszórtan zivatarra. Helyenként jelentősebb mennyiség, akár 20-25 mm csapadék összegyűlhet. Reggel 7-15, délután 17-23 fokra számíthatunk.

Szerdán már hosszabb időszakokra kisüt a nap. Legtovább keleten tart ki a borongós idő esővel, majd hosszabb-rövidebb napsütésre mindenhol számíthatunk. A megnövekvő gomolyfelhőkből főként a nyugati, északnyugati területeken alalkulnak ki újabb záporok. Az északi, északkeleti, majd nyugati tájakon feltámad a délnyugati szél. Néhány fokot visszaesik a hőmérséklet, délután 13-19 fokra van kilátás.

A hét második felében sem maradunk szárazon, hétvégén újabb jelentősebb mennyiségre van kilátás. 

Borítókép: veszpirelli

Címkék
Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés