Esős, záporos, szeles folytatás

| 2015. március 29. 20:30 | Frissítve:
Esővel, záporokkal, erős széllel ér véget a március, de nagy széllel jön április is. A hegyekben hózápor is lehet.

Borongósan indul a hét, hétfő reggel országszerte borult, erősen felhős időre ébredhetünk. Ekkor főként az északi megyékben számíthatunk csapadékra, később másutt is, sokfelé elered az eső. A délután folyamán délen, délnyugaton intenzívebb záporok is kialakulnak, míg északon már szakadozni kezd a felhőzet. Az éjszaka folyamán tovább csökken a felhőzet, éjjel kevés felhő lesz felettünk, így a minimumok is alacsonyabban, 1-6 fok között alakulnak.

Kedd reggelre aztán nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, napsütéssel csupán a keleti tájakon indulhat még a nap, északnyugaton már eshet. Napközben pedig ismét sokfelé kell számítani esőre, záporra, délen esetleg egy-egy zivatarra. A légmozgás élénk, sokfelé erős lesz.  A délutáni maximumok március végén általában 10-18 fok között változnak.

A hegyekben hózápor is lehet

Szerdára kitisztul az ég, napsütéssel, de nagy széllel jön az április. Országszerte erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. Napközben a felhőzet is megnövekszik időnként és szórványosan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nappali felmelegedés gyengül, 9-15 fokos maximumokra számíthatunk.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk és gyakran kell számítani esőre, záporokra, a hegyekben hózáporokra. Az éjjeli órákra mérséklődik valamelyest a szél, napközben marad az erős, viharos nyugatias szél. Hajnalban a szélvédettebb északi völgyekben gyenge talajmenti fagy előfordulhat. Délután 7-13 fok várható.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |