Esős, záporos, szeles folytatás

| 2015. március 29. 20:30 | Frissítve:
Esővel, záporokkal, erős széllel ér véget a március, de nagy széllel jön április is. A hegyekben hózápor is lehet.

Borongósan indul a hét, hétfő reggel országszerte borult, erősen felhős időre ébredhetünk. Ekkor főként az északi megyékben számíthatunk csapadékra, később másutt is, sokfelé elered az eső. A délután folyamán délen, délnyugaton intenzívebb záporok is kialakulnak, míg északon már szakadozni kezd a felhőzet. Az éjszaka folyamán tovább csökken a felhőzet, éjjel kevés felhő lesz felettünk, így a minimumok is alacsonyabban, 1-6 fok között alakulnak.

Kedd reggelre aztán nyugat felől ismét megnövekszik a felhőzet, napsütéssel csupán a keleti tájakon indulhat még a nap, északnyugaton már eshet. Napközben pedig ismét sokfelé kell számítani esőre, záporra, délen esetleg egy-egy zivatarra. A légmozgás élénk, sokfelé erős lesz.  A délutáni maximumok március végén általában 10-18 fok között változnak.

A hegyekben hózápor is lehet

Szerdára kitisztul az ég, napsütéssel, de nagy széllel jön az április. Országszerte erős, helyenként viharos lesz az északnyugati, nyugati szél. Napközben a felhőzet is megnövekszik időnként és szórványosan kisebb eső, zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A nappali felmelegedés gyengül, 9-15 fokos maximumokra számíthatunk.

Csütörtökön sok felhő lesz felettünk és gyakran kell számítani esőre, záporokra, a hegyekben hózáporokra. Az éjjeli órákra mérséklődik valamelyest a szél, napközben marad az erős, viharos nyugatias szél. Hajnalban a szélvédettebb északi völgyekben gyenge talajmenti fagy előfordulhat. Délután 7-13 fok várható.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak