Esősebb vasárnap

| 2015. január 16. 12:40 | Frissítve:
Szombaton marad a kora tavasz, a Dunántúlon ismét lehet 15 fok, majd vasárnapra eső érkezik.

Továbbra sem mutatja télies arcát az időjárás, a hétvégén is marad az évszakos átlagnál több fokkal enyhébb idő, igaz vasárnapra egy csapadékzóna hoz többfelé esőt és pár fokos hőmérséklet-visszaesést.

Ismét 15-16 fokot lesz a Dunántúlon

Szombaton a nap nagy részében változóan felhős-napos időben lesz részünk, estefelé kezd egyre többfelé erősen megnövekedni a felhőzet, és ekkor a nyugati, északnyugati tájakon, majd a Duna-Tisza közén már eső, zápor is kialakulhat. A délies szél még mindig többfelé lesz élénk, a Dunántúlon erős, ezzel együtt pedig marad a kora tavasziasan enyhe idő, az ország nyugati felén ismét elérheti a hőmérséklet a 15-16 fokot, ezzel szemben az Északi-középhegység térségében "csupán" 5-6 fok várható a legmelegebb órákban. Estefelé a Kisalföld térségében északnyugatira fordul a légmozgás.

Többfelé esősen búcsúzik a hét

Vasárnapra aztán egy hullámzó frontrendszer hoz borongós, többfelé esős időt, ennek következtében pedig a hőmérséklet is visszaesik néhány fokkal, de így is marad az ilyenkor elvárhatónál több fokkal melegebb, délután 4-10 fokra van kilátás. A szél ezen a napon inkább már csak az Alföld déli, délkeleti tájain lehet élénk.

A jövő hét első napjaiban is marad a januárhoz képest enyhe, de több alkalommal is esővel, záporokkal tarkított idő. Hajnalonként csak helyenként lehet gyenge fagy, napközben pedig a legtöbb helyen 4 és 9 fok közé melegszik a levegő. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |