Esősebb vasárnap

| 2015. január 16. 12:40 | Frissítve:
Szombaton marad a kora tavasz, a Dunántúlon ismét lehet 15 fok, majd vasárnapra eső érkezik.

Továbbra sem mutatja télies arcát az időjárás, a hétvégén is marad az évszakos átlagnál több fokkal enyhébb idő, igaz vasárnapra egy csapadékzóna hoz többfelé esőt és pár fokos hőmérséklet-visszaesést.

Ismét 15-16 fokot lesz a Dunántúlon

Szombaton a nap nagy részében változóan felhős-napos időben lesz részünk, estefelé kezd egyre többfelé erősen megnövekedni a felhőzet, és ekkor a nyugati, északnyugati tájakon, majd a Duna-Tisza közén már eső, zápor is kialakulhat. A délies szél még mindig többfelé lesz élénk, a Dunántúlon erős, ezzel együtt pedig marad a kora tavasziasan enyhe idő, az ország nyugati felén ismét elérheti a hőmérséklet a 15-16 fokot, ezzel szemben az Északi-középhegység térségében "csupán" 5-6 fok várható a legmelegebb órákban. Estefelé a Kisalföld térségében északnyugatira fordul a légmozgás.

Többfelé esősen búcsúzik a hét

Vasárnapra aztán egy hullámzó frontrendszer hoz borongós, többfelé esős időt, ennek következtében pedig a hőmérséklet is visszaesik néhány fokkal, de így is marad az ilyenkor elvárhatónál több fokkal melegebb, délután 4-10 fokra van kilátás. A szél ezen a napon inkább már csak az Alföld déli, délkeleti tájain lehet élénk.

A jövő hét első napjaiban is marad a januárhoz képest enyhe, de több alkalommal is esővel, záporokkal tarkított idő. Hajnalonként csak helyenként lehet gyenge fagy, napközben pedig a legtöbb helyen 4 és 9 fok közé melegszik a levegő. 

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |