Északnyugaton ősz, délkeleten nyár

| 2015. július 28. 13:47 | Frissítve:
Szerdán és csütörtökön nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt északnyugat és délkelet között, többfelé gyakran eshet az eső is.

Szerdán egy hidegfront miatt nagy eltérés lesz időjárásunkban az ország egyes részei között. A déli, délkeleti tájakon többórás napsütésre számíthatunk, és számottevő csapadéktól sem kell tartani ezeken a tájakon, addig az ország más részein erősen felhős, borongós idő lesz a jellemző, és ismétlődő esőre, záporokra kell készülnünk. Az északias szél napközben többfelé megélénkül, erős lökések is előfordulhatnak.

Nagy hőmérsékleti kontraszt

Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt az egyes tájaink között, ugyanis nyugaton és a Dunántúl északi felén csak 15-18 fok köré emelkedik a hőmérséklet napközben. Délkelet felé haladva egyre magasabb értékeket mérhetünk majd, a déli, délkeleti tájakon 30 fok körüli csúcsértékekre van kilátás.

Csütörtökön is sok felhő lesz felettünk, valamint reggel ismét előfordulhatnak pára- és ködfoltok. A déli, délkeleti tájak kivételével továbbra is előfordulhat eső, zápor. Élénk, erős marad az északias szél. A hőmérsékleti kontraszt még mindig fenn fog állni az északnyugati, nyugati és a délkeleti tájak között: az előbbi országrészekben csak 15-17 fok körüli maximumokat mérhetünk, ezzel szemben keleten, délkeleten 28 fok köré melegedhet majd a levegő.

Péntektől javul az idő

Pénteken kezdetben még többfelé számíthatunk csapadékra, mely napközben fokozatosan elhagyja az országot kelet felé, eközben nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és délutánra szinte mindenhol kisüt a nap. A szél is fokozatosan veszít erejéből, estére mindenhol mérséklődik, legyengül. A hőmérsékleti kontraszt is megszűnik, 24-29 fok közötti maximumokat mérhetünk a délutáni órákban.

Szombaton sok napsütésre, igazi strandidőre, 28-33 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás, viszont vasárnap a meleg időben ismét megérkezhetnek a zivatarok, de erről részletesebb cikkel a későbbiekben jelentkezünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |