illusztráció illusztráció

Északon csak 15, délen 27 fok lehet szerdán

Szerdától hullámzó frontrendszer fogja alakítani időjárásunkat, 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül.

Keddre hidegfront hoz jelentős lehűlést, szerda hajnalban északon, északkeleten a szélcsendes, derültebb fagyzugos tájakon gyenge fagy sem kizárt. Ezt követően egy hullámzó frontrendszer alakul ki Közép-Európa fölött, hazánk pont a hűvösebb és a melegebb légtömeg ütközési zónájában fog elhelyezkedni. 

illusztráció

Így alakulhat a hullámzó frontrendszer helyzete csütörtök éjfélkor (előrejelző modell: ICON-EU, forrás: WXCharts.com)

Ez annyit jelent, hogy jelentős, akár 12-13 fokos hőmérsékleti kontraszt jelentkezhet az országon belül.

Szerdán egészen északon csak 14-15, míg délen 26-27 fok lehet délután.

illusztráció

Délen, délkeleten sokat süthet majd a nap, ugyanakkor északon, északnyugaton a gyakran erősen megnövekvő felhőzetből kisebb eső, záporok is kialakulhatnak. A délies szél többfelé feltámadhat.

A frontrendszer elhelyezkedésétől függően csütörtökön is nagy lehet a hőmérsékletbeli különbség az északi-északnyugati és déli-délkeleti tájak között. Ennek kimenetele most még meglehetősen bizonytalan, mint ahogy a csapadék tér- és időbeli eloszlása is. Várhatóan péntekig összességében több helyen is előfordulhat majd eső, zápor, zivatar, de országos, áztató esőre továbbra sem kell számítani.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés