illusztráció illusztráció

F1 2024: Az időjárás is beleszólhat a Kínai Nagydíj hétvégéjébe

Alkalmanként előkerülhetnek az esőgumik, viszont a széllel is számolniuk kell a pilótáknak.

A következő versenyhétvégére Sanghajban kerül sor, ahol a Kínai Nagydíjat rendezik meg. Az év első sprinthétvégéje következik.

Pénteken a szabadedzés és a sprintidőmérő során is gyakran takarhatják felhők a napot, és időnként eső, zápor kialakulására is esély mutatkozik a pálya térségében mindkét esemény során. Ugyanakkor élénk lesz a délkeleti szél, melyet erős lökések kísérnek majd. A szabadedzés alatt 20-22, a sprintidőmérőn 18-20 fokot mutathatnak a hőmérők. Ezen a napon a pálya felszínének hőmérséklete a felhős idő miatt nem lesz magas, és ha eső is érkezik, az még tovább hűtheti az aszfaltot.

illusztráció
Madártávlatból a Shanghai International Circuit | Kép forrása: Planet Labs, Inc.

A szombati sprintfutam során sok felhő lesz a pálya fölött, és kis eséllyel előfordulhat még időnként kisebb eső, emiatt továbbra sem lesz meleg az aszfalt. Erős lesz a nyugatias szél. 18-20 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

A szombati időmérő edzés alatt már időnként kisüthet a nap a felhők közül, és csapadéknak is minimális az esélye, így már magasabb pályahőmérséklettel találkozhatnak a csapatok. Továbbra is erős lesz a szél, mely várhatóan északnyugati irányból fog fújni. A hőmérséklet 21-23 fok körül alakulhat.

illusztráció
Ilyen, amikor leszakad az ég | Kép forrása: Derrick Noh

A vasárnapi futam során változóan felhős-napos idő valószínű a pálya térségében, csapadéknak minimális az esélye, így a napos időszakokban emelkedhet az aszfalt hőmérséklete. A szél veszít erejéből, de még előfordulhatnak élénk keleties széllökések. A levegő hőmérséklete 18-20 fok körül alakulhat.

Borítókép forrása: Drew Bates - a kép illusztráció

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Jártál már valaha Sanghajban?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés