illusztráció illusztráció

F1 2024: Nem lesz végig napfényes a monacói hétvége

Időnként akár az esőgumik is felkerülhetnek a versenyautókra.

Az előttünk álló versenyhétvégén a híres Monacóba látogat a Forma-1 mezőnye, ahol a Monacói Nagydíjat rendezik meg.

A jelenlegi számítások szerint a pénteki szabadedzések alatt változóan napos-felhős időre van, és időnként egy-egy zápor is kialakulhat a pálya térségében. Emiatt változó pályahőmérsékletre számíthatnak a csapatok. A délies szél általában mérsékelt marad. A tréningek során 18-20 fok körül alakulhat a hőmérséklet, viszont magas lesz a levegő páratartalma.

A szombati harmadik szabadedzésen sem lesz zavartalan a napsütés, és egy-egy futó zápor ekkor is kialakulhat a hercegségben. A délkeleti szél mérsékelt marad. A levegő hőmérséklete 18-20 fok körül alakulhat, de továbbra is magas lesz a páratartalom.

illusztráció
Monaco | Kép forrása: Niels Mickers

Az időmérő edzésen is folytatódik a változóan felhős-napos időjárás, és ekkor is esély mutatkozik záporok kialakulására a térségben, így a pálya hőmérséklete is változhat a három időmérős szakasz során. A délies szél mérsékelt marad. A kvalifikáció alatt is 18-20 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők, viszont továbbra is magas páratartalommal kell számolniuk a pilótáknak.

Vasárnap a verseny idején már több napsütésre van kilátás, így jelen állás szerint a csapadéknak is elhanyagolható az esélye. A pálya hőmérséklete is kellően magas lehet. A délnyugati szél mérsékelt marad. A hőmérséklet 20-22 fok körül alakulhat. A páratartalom még mindig magas lesz, de már várhatóan nem fogja elérni a pénteki és szombati értékeket.

Borítókép forrása: Uncidunci

Időjárással kapcsolatban szívesen várjuk képeiteket, sztorijaitokat.

Szavazás

Játrál már valaha Monacóban?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés