Fagyos reggelek

| 2011. október 13. 19:27 | Frissítve:
A hétvégén egyre többfelé jelennek meg a reggeli fagyok, érdemes lesz melegen öltözni.

Friss (szombat, 9:30): Az Időképes automaták által mért országos minimum átlaga is fagypont alattinak adódott ma reggel, a leghidegebbet -6.5 fokot Mihálygergén mérték, a hőmérsékletek az ország középső és északi megyéiben voltak a legalacsonyabbak. Hétfőn hajnalban még ennél is hidegebb lehet. Balra Kenvelo23 ma reggeli felvétele, köszönjük!

Pénteken reggel főleg északkeleten és a völgyekben, majd a hétvégén és a jövő hét első napjaiban már az országban többfelé számíthatunk reggelente talajmenti fagyra, 2 méteres magasságban akár -2, -3 fokot, vasárnap és hétfőn pedig néhol -5 fok alatti értékeket is mutathatnak a hőmérők.

Minek köszönhetjük a hideget?

Hazánktól nyugatra egy nagy kiterjedésű, magas nyomású képződmény keleti peremén egyre hidegebb, sarkvidéki eredetű légtömeg áramlik a Kárpát-medence térségébe, hiába lesznek tehát naposak a délutánok, gyengülni fog a nappali felmelegedés is. A magasban az ilyenkor megszokottnál 6-7 fokkal hidegebb levegő áramlik a térségbe.

Mikorra várható némi enyhülés?

A jelenlegi előrejelzések szerint érdemes elővennünk melegebb kabátjainkat, csizmánkat, sapkánkat is, hiszen lassú, fokozatos enyhülésre csak kedd magasságától számíthatunk, addig mindenképp maradnak a reggeli fagyok és a hűvösebb nappalok is. Ezzel egyidőben kedden-szerdán hajnalban várhatóan megjelennek a makacsabb, tartósabb ködfoltok is - nincs mese, most már kíméletlenül beköszönt az Ősz.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |