Széllel érkezik a Karácsony

| 2011. december 20. 17:28 | Frissítve:
Szenteste napján hidegfront érkezik, keleten havazás, nyugaton eső valószínű.

Holnap

Kedd délután elsősorban a Dunától nyugatra előbújt a Nap, a hideg éjszakát követően azonban csak 3-4 fokig emelkedett a délutáni hőmérséklet. Az átmeneti jóidő azonban nem tart sokáig, holnap ismét havazhat.

Éjszaka a Dunántúlon felhősödés kezdődik, majd a nap folyamán fokozatosan keleten is beborul az ég, elsősorban nyugaton és a középső országrészben számíthatunk kisebb havazásra, helyenként pár centiméteres friss hó hullhat. A melegebb területeken - így elsősorban az osztrák határon 4-5 fokig enyhülő levegőben a havazás havas esőbe, illetve esőbe fordulhat át. A Kisalföldön a szél megélénkülésére is számíthatunk. A hét második felében fagypont körül alakul a hőmérséklet, a lehullott hótakaró ezért lassan olvadhat.

Viharos szél Szenteste napján

4 nappal a Szenteste előtt a legfrissebb előrejelzések a szombat délelőttre viharos széllel érkező hidegfrontot jeleznek előre. Az északnyugat felől érkező enyhébb levegő az előrejelzett csapadék halmazállapotát bizonytalanná teszi, várhatóan a keleti-északkeleti országrészben esélyes havazás, nyugaton inkább havas esőre, esőre számíthatunk. Estére már csak a Tiszántúlon számíthatunk csapadékra.

Ugyancsak fehér lehet a Karácsony a hegyekben és a magasabban fekvő területeken, ill. Dél-Dunántúlon, ahol a hét elején 10-15 cm-es hótakaró alakult ki.

Fontosnak tartjuk megjegyezni ugyanakkor, hogy sok helyen néhány tized fok különbség dönthet a Karácsony "fehérségéről", így a legpontosabb prognózist csak az utolsó pillanatokban lehet majd megadni, Karácsonyig így további friss cikkekkel jelentkezünk majd.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |