Felemás időjárás

| 2017. április 25. 19:52 | Frissítve:
Csütörtökön és pénteken egy hidegfront okoz jelentős hőmérséklet-különbséget kelet és nyugat között.

Szerdán erős, néhol viharos délnyugati széllel meleg levegő áramlott térségünkbe. Emiatt már hajnalban enyhe volt az idő, délután pedig 10-15 fok körül alakult a csúcshőmérséklet. Szerda éjjel aztán északnyugat felől megérkezik az a 

lassú mozgású hidegfront,

mely jelentős hőmérsékleti kontrasztot eredményezhet hazánk keleti és nyugati tájai között. 

WRF modellünk hőmérsékleti előrejelzése

A Dunántúlon a front érkeztével élénk, erős lesz az északi, északnyugati szél. Lehűl a levegő északnyugaton, mindössze 6 és 12 fok között várható a csúcshőmérséklet. Emellett esőre, záporokra, valamint egy-egy zivatarra is számíthatunk majd.

Kovács Natália fotója, köszönjük!

Ezzel szemben a keleti és középső tájakon az erős nyugati, délnyugati szél fog dominálni továbbra is meleg levegőt hozva magával. Ennek eredményeként délen, délkeleten ismét 25 fokig melegedhet fel a levegő. Több helyen kialakulhatnak majd záporok, néhol zivatar is előfordulhat.

Akár 15-20 fokos hőmérséklet-különbség

A hazánk fölött veszteglő front miatt pénteken is jelentősen eltér majd a nyugati és a keleti országrész időjárása. A Dunántúlon hűvös, esős időre van kilátás, erős, helyenként viharos északi, északnyugati széllel. Keleten és a középső tájakon élénk, gyakran erős délies szél lesz jellemző, többfelé záporokkal, néhol zivatarral. A Tiszántúlon emelkedhet újra 20 fok fölé hőmérséklet, míg a Dunántúl nagyrészén 10 fok közelében alakulhatnak majd a maximumok.

Eső, záporok, néhol zivatarok

A hideg és a meleg harcából végül a hideg kerül ki győztesen, hétvégén már mindenhol 20 fok alatti maximumok valószínűek, de valamelyest csökken a csapadékhajlam az ország több részén is.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomonkövethetik ITT.

Borítókép: Kmo


hirdetés


Kapcsolódó hírek

  • Újabb esőt ígér a hét Nem tart sokáig a nyugodt őszi idő, szerda estétől ismét csapadék érkezik.
  • Jelentős lehűlés jön Melegedés, majd jelentős lehűlés jöhet a héten. Akár az első talajmenti fagyok is megérkezhetnek.
  • Komoly áradások Spanyolországban Egy magassági hidegörvény okoz kiadós esőzéseket Spanyolország délkeleti tartományaiban, ami komoly áradások kialakulásához vezetett.
  • Ez történt augusztusban A nyár utolsó hónapjában nem volt hiány forróságból, heves zivatarból és látványos időjárási jelenségekből.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak