Felhős, esős idő jön

| 2014. november 6. 7:40 | Frissítve:
A következő napokban megnövekszik felettünk a felhőzet, csapadékosra fordul időjárásunk. A hőmérséklet azonban csak pár fokot esik vissza.

Péntek délután északkeleten még kisüthet a Nap, de már inkább az erősen felhős, borult idő lesz jellemző. Csapadékra főként a Dunántúlon számíthatunk. Az enyhe hajnalt követően, délután 17-22 fokig melegszik a levegő. A légmozgás változatlanul élénk, erős lökésekkel kísért lesz, a Dunántúlon délután sem mérséklődik.

Csak pár fokkal hűl le a levegő

Szombaton már visszaesik pár fokot a hőmérséklet, ellenben jelentős lehűléstől nem kell tartanunk. Az ország nagy részén 11-15 fokig emelkedik délután a hőmérséklet, de keleten, délkeleten továbbra is mérhetünk 16-18 fokot. Borult, csapadékos időre készülhetünk, főként a Dunántúlon és a középső megyékben eredhet el az eső. A szél északnyugatira fordul, a Dunántúlon lesz erős, élénk, majd délutánra mérséklődik.

Délnyugat felől már felszakadozik a felhőzet

Vasárnap már csak az Észak-Dunántúlon marad élénk a légmozgás, másutt gyenge, mérsékelt lesz. A csapadékzóna északkelet felé vonul, napközben az északi, északkeleti tájakon számíthatunk még esős időre. Délnyugat felől pedig felszakadozik a felhőzet és egyre több helyen süt ki a Nap. A hőmérséklet 12-17 fok körül alakul.

Jelentős lehűlés, télies fordulat a jövő hét első felében sem látszik.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |