illusztráció illusztráció

Felhős, igazi őszi idő

A hét utolsó napjaiban egyre nagyobb területet borít be a felhőzet, hajnalonként pára, köd kialakulására is számítani kell.

Nem hoz jelentős változást november első hétvégéje, a Mindenszentek sem, marad a nyugodt, csendes őszi idő, viszont napsütésből egyre kevesebb lesz.

Pénteken és a hétvégén is számolni kell a hajnali, reggeli órákban többfelé pára, illetve köd kialakulásával, napközben pedig egyre inkább az alacsony szintű rétegfelhőzet uralta tájak válnak meghatározóvá. illusztrációNaposabb vidékekkel elsősorban még a hét utolsó munkanapján találkozhatunk.

A felhősebb időnek köszönhetően enyhülnek az éjszakák, a fagyosabb péntek hajnalt követően a hétvégén jellemzőek lesznek az 1 és 7 fok közötti legalacsonyabb értékek, gyenge fagy inkább csak a tartósabban derült területeken fordulhat elő. Napközben jobbára 8-12 fok közötti hőmérsékletre van kilátás, de azokon a tájakon, ahol sokáig megmarad a köd, 5-6 foknál nem lesz melegebb délután sem.

A légmozgás mindvégig gyenge, mérsékelt marad, és kisebb ködszitálástól eltekintve a hét elejéig csapadéktól sem kell tartanunk.

A jövő hét elejétől megerősödő déli, délkeleti széllel enyhe levegő érkezhet fölénk, egyre többfelé kisüt a Nap, és erősödik a nappali felmelegedés: a szeles, napos tájakon akár 17-18 fokot is mérhetünk a legmelegebb délutáni órákban.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés