illusztráció illusztráció

Felhőtölcsér Etyeknél

Tegnap délután felhőtölcsért fotóztak észlelőink Budapesttől nyugatra, Etyek közelében. Fotókkal!

illusztrációVasárnap délután főként az ország déli felén, a határ közelében voltak komolyabb konvektív események, Mohácsnál és Szegednél még villámtevékenységet is lehetett érzékelni.

Amire viszont feltehetőleg senki nem számított, az az a felhőtölcsér, melyet Budapesttől nyugatra, Etyek térségében figyeltek meg. A tölcsér feltehetőleg leért a földig, így tornádóról beszélhetünk, a jelenséget délután fél 5 magasságában kapták lencsevégre észlelőink.

illusztrációNyírő Bernadett Erna felvételei (jobbra és lent), nagyon köszönjük!

A képeket Alcsútdobozról kiérve, a helyi golfpálya mellől készítették, a pontos helyszínt a jobb oldalon található térkép-kivágaton is bejelölték.

illusztráció

illusztráció illusztráció

"A tornádót (leért a földig) Etyek előtt 1-2 km-rel észleltük. Az autóút - Alcsútdoboz felé menet - jobb oldalán, azaz észak felé volt látható. Az autóúthoz közeledve vastagodott, majd miután elérte a völgyet, "oszlásnak" indult. Az eső nem esett és a szél sem fújt ott ahol álltunk" - számolt be a jelenségről Tóth Orsolya észlelőnk.

Tóth Orsolya fotója egy kicsit más szögből, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

illusztráció

illusztráció illusztráció

Szerencsés László észlelőnk is eljuttatott szerkesztőségünkbe néhány felvételt a jelenségről, ő is csatolta a kép készítésének pontos helyszínét! Nagyon köszönjük!

illusztráció illusztráció

Aradi-Varga Katalin pedig 16:50 perc körül készítette az alábbi fotókat Felcsút és Bicske között. Észlelőnk leírása szerint mire sikerült előkapnia a fényképezőt, már oszlani kezdett a tölcsér. Szintén szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni a képekért!

illusztrációillusztráció

illusztráció

A vajdasági Törökbecsén Simoni észlelőnk pedig tubát fotózott a mai napon, a déli határ mentén zajló konvektív eseményekhez kapcsolódóan.

Simon felvétele jobb oldalon látható, ezt is nagyon köszönjük!

Tóth Orsolyának, valamint Nyírő Bernadett Ernának is szeretnénk külön köszönetet mondani a gyors segítségért, információkért! Várjuk a további élménybeszámolókat is!

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés