Felhőtölcsér Etyeknél

| 2013. március 10. 20:19 | Frissítve:
Tegnap délután felhőtölcsért fotóztak észlelőink Budapesttől nyugatra, Etyek közelében. Fotókkal!

Vasárnap délután főként az ország déli felén, a határ közelében voltak komolyabb konvektív események, Mohácsnál és Szegednél még villámtevékenységet is lehetett érzékelni.

Amire viszont feltehetőleg senki nem számított, az az a felhőtölcsér, melyet Budapesttől nyugatra, Etyek térségében figyeltek meg. A tölcsér feltehetőleg leért a földig, így tornádóról beszélhetünk, a jelenséget délután fél 5 magasságában kapták lencsevégre észlelőink.

Nyírő Bernadett Erna felvételei (jobbra és lent), nagyon köszönjük!

A képeket Alcsútdobozról kiérve, a helyi golfpálya mellől készítették, a pontos helyszínt a jobb oldalon található térkép-kivágaton is bejelölték.

 

"A tornádót (leért a földig) Etyek előtt 1-2 km-rel észleltük. Az autóút - Alcsútdoboz felé menet - jobb oldalán, azaz észak felé volt látható. Az autóúthoz közeledve vastagodott, majd miután elérte a völgyet, "oszlásnak" indult. Az eső nem esett és a szél sem fújt ott ahol álltunk" - számolt be a jelenségről Tóth Orsolya észlelőnk.

Tóth Orsolya fotója egy kicsit más szögből, melyet ezúton is nagyon köszönünk!

 

Szerencsés László észlelőnk is eljuttatott szerkesztőségünkbe néhány felvételt a jelenségről, ő is csatolta a kép készítésének pontos helyszínét! Nagyon köszönjük!

 

Aradi-Varga Katalin pedig 16:50 perc körül készítette az alábbi fotókat Felcsút és Bicske között. Észlelőnk leírása szerint mire sikerült előkapnia a fényképezőt, már oszlani kezdett a tölcsér. Szintén szeretnénk hálás köszönetünket kifejezni a képekért!

A vajdasági Törökbecsén Simoni észlelőnk pedig tubát fotózott a mai napon, a déli határ mentén zajló konvektív eseményekhez kapcsolódóan.

Simon felvétele jobb oldalon látható, ezt is nagyon köszönjük!

Tóth Orsolyának, valamint Nyírő Bernadett Ernának is szeretnénk külön köszönetet mondani a gyors segítségért, információkért! Várjuk a további élménybeszámolókat is!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |