Keddi havazás

| 2012. december 3. 18:58 | Frissítve:
Kifehéredett a táj, a Mátrában 25 centi hó esett. Kelet felé távozott a csapadék.

Délnyugaton már csepereg (12:35): Érkezik a csapadék, a Dél-Dunántúlon már többfelé eleredt az eső. Északkeleten közben szállingózik a hó, igazán télies a hangulat. A szél jelentősen csendesedett, tegnap Siófokon 100 km/h-s lökést is mértünk.

Jobbra Orliczki Attila képe Bükkszentkeresztről, köszönjük!

Délutántól érkezik az újabb havazás (11:40): A délutáni órákban délnyugat felől kiterjedt csapadékzóna érkezik, melyből délen, délnyugaton inkább eső, észak, északkelet felé haladva viszont egyre nagyobb valószínűséggel havazás várható.

Szerda reggelig a főváros környékén, az Északi-középhegységben, a Dunántúl északkeleti területein és az Alföld egy jelentős részén 5-10 cm friss hó hullhat. 

Az éjjeli havazást követően hétfő reggelre északon kifehéredett a táj, a legtöbb hó hegyeinkben hullott, a Mátrában 11, a Bükkben 8 centis havat mért partnerünk, a Sielők.hu. Részletes adatok Hótérképünkön böngészhetőek!

Kedden pár órára kisüthet a Nap, de délutántól újabb felhősödés kezdődik, délen eső, havas eső, északon újabb havazás érkezhet.

A héten marad a hűvös, télies idő. A legfrissebb amerikai és európai számítógépes előrejelzések szerint szombaton akár országos havazás is kialakulhat, optimista becslések jelentős hótakaró kialakulásával számolnak. Az előrejelzés a következő napokban még módosulhat, erről folyamatosan tájékoztatjuk majd olvasóinkat!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |