Szmogriadó törölve

| 2011. november 3. 21:40 | Frissítve:
Törölték a mára hirdetett korlátozást, az éjszaka folyamán valamelyest javult a levegő minősége.

Kissé javult a helyzet (szombat, 8:00): Egyre többfelé élénkül meg a szél és végre mozdul meg a levegő, illetve az éjszaka is felhősebb volt, így északnyugaton és kicsit a fővárosban is csökkent a szálló por koncentrációja - Budapesten azonban sajnos továbbra is jóval az egészségügyi határérték felett van.

Holnapra tolták a tiltást (14:00): Az Index szerint jogi okok miatt a mai autótiltás nem szabályszerű, így azt a holnapi napra halasztották, a már megbüntetett autósokat pedig kártalanítják. Szombaton reggel 6 és este 10 között korlátozzák majd a régi járművek forgalmát.

Kőbánya is elesett (10:50): A reggel 9 órás adatok alapján újabb fővárosi mérőponton, ezúttal Kőbányán is a határérték duplájára emelkedett a porszennyezés.

Nyíregyházán a legrosszabb (10:45): Továbbra is Nyíregyházán mérik országosan a legmagasabb légszennyezettséget, a határérték háromszorosa a szálló por mennyisége.

Kitiltották a régi autókat (6:30): A főpolgármester reggelre meghozta a döntést: a rendszámtáblájukon fekete, illetve piros színű hatszögletű környezetvédelmi plakettel ellátott gépjárművek este 10-ig nem közlekedhetnek a fővárosban, aki ezt megszegi, 100 ezer forintos pénzbírságot is fizethet.

A főváros összes mérőpontján napok óta jóval az egészségügyi határérték felett van a szálló por koncentrációja, a belvárosban és Csepelen a határérték kétszeresét (jobbra a térképen 200%) is átlépi a mennyiség, ennek tartós beállta esetén szmogriadót köteles elrendelni a főpolgármester.

A szálló por legnagyobb része a gépjárműforgalom miatt jut a légkörbe. Bűnösek a katalizátoros autók is, ugyanis ezek is felverik az úton lerakódott port. Ne használjuk gépkocsinkat!

Az ország más pontján sem jobb a helyzet. Nyíregyházán a budapestinél is rosszabb adatokat mérnek, a szálló por mennyisége az egészségügyi határérték háromszorosára, a nitrogén-monoxid mennyisége a határérték kétszeresére emelkedett!

Pénteken megerősödik a déli szél, de a nagytakarítást hozó hidegfrontra még várnunk kell.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |