illusztráció illusztráció

Forró, száraz napok jönnek

Jól szellőztessük át a lakást, keddtől erősödik a felmelegedés, kezdődik a harmadik hőhullám.

A mérsékelten meleg, felhősebb hétkezdet után forró, száraz napok jönnek. Keddtől erősödik a felmelegedés, csupán az Északi-középhegységben maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet. Kevés felhő lesz felettünk, jelentéktelen zápor legfeljebb északkeleten alakulhat ki. 

Szerdán és csütörtökön hőségre, tűző napsütésre kell készülni, ezért a déli órákban, 11 és 15 óra között ismét nagyon erős, extrém erős szintet érhet el az UV-sugárzás. 15-20 perc alatt leéghet a bőrünk, így mindenképp használjunk fényvédő krémet, és pótoljuk a folyadékot, igyunk sok vizet, de lehetőleg ebben az időszakban árnyékos, légkondicionált helyen tartózkodjunk! Csapadék nem várható.

32-38 fokig melegszik a levegő

és a hajnalok sem hoznak igazi felfrissülést, fülledt meleg várható. Kedden több megyére elsőfokú, szerdán az északi megyék kivételével első-, másodfokú figyelmeztetés van érvényben a hőség miatt, utóbbi területeken 27 fok felett alakul a napi középhőmérséklet.

illusztráció

Első-, másodfokú figyelmeztetés a hőség miatt szerdára (forrás: OMSZ)

A harmadik hőhullámot a jelenlegi számítások alapján egy pénteken érkező hidegfront zárja majd, estétől heves viharok, kiadós csapadék érkezhet. Északnyugaton már mérséklődhet a hőség, az ország többi részére hétvégén érkezik meg a felfrissülés.

Borítókép: Barta Andrea

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés