2012 legforróbb napja

| 2012. július 6. 17:22 | Frissítve:
Pénteken többfelé vihar tombolt, de ma tetőzött a hőség is. Fülöpházán 39,3 fokot mértek.

Kigyulladt a fenyőerdő (szombat 13:30): A Soltvadkert melletti Bócsán az éjjel kigyulladt a fenyőerdő, feltehetően egy villámcsapás következtében. A 4 hektáron égő tűzet 40 tűzoltó fékezte meg. (MTI)

Új vihar Budapestnél (péntek 21:47): A fővárostól délre is újabb zivatarcellák alakultak ki, meg is dörrent az ég. Zivatarra készüljünk! (Sz.Gabi és TargoncaTrade friss fotói, köszönjük!)

Új cellák pattantak ki a Balatonnál (péntek 20:00) Radarhálózatunk segítségével percenkénti frissítéssel követhetjük nyomon a legnagyobb tavunk felett átvonuló zivatargócokat.

Viharos lökések (péntek 18:40): A zivatarokat a nap folyamán több helyen kísérték már 60 km/h feletti, vagy azt megközelítő lökések, Sopronban például 65 km/h-s, míg Mezőberényben 60 km/h-s lökést mértünk.

Már biztos, hogy megdőlt a budapesti melegrekord (péntek 18:35): A fővárosban már 37,7 fokot mutatnak a hőmérők, ami azt jelenti, hogy egészen biztos, hogy megdőlt a korábbi csúcs: 1905-ben 37,0 fokot mutattak ezen a napon a hőmérők. Az országos csúcs maradt a régi, a legmelegebb ma, és 2012-ben Fülöpházán volt, ahol 39,3 fokot rögzítettek a műszerek.

Jégeső a Nyírségben (péntek 17:55): Bulyáki Sándor felvételei Nyírbátorról, köszönjük!

 

Maradt a hőség és talán a korábbi napokhoz képest még fülledtebbé vált a levegő, az óriási labilitás és a meglévő nedvesség meg is hozta eredményét: az ország számos pontján dörög az ég, mindenütt felfelé törekvő zivatarfelhőket látni a horizonton. (Jobbra Gedó Károly felvétele Zákányszékről, köszönjük!)

Debrecen környékén, a Duna-Tisza közén, a Bakonynál, az Alpokalján és a Balatonnál is zivatarok mozognak, a legintenzívebb villámtevékenység a középső területeken érzékelhető. Dunaújvárosból felhőszakadást jelentett észlelőink.

Bakon és Nyíregyházán jégeső is esett.(Lent: Omegas képe Orosházáról és Pete Dávid fotója Zala megyéből, köszönjük!)

 

Tombol a kánikula: a csapadékmentes területeken nem ritkák a 38-39 fokos mérések sem.


hirdetés


Cimkék:


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |