Fővárosi felhőszakadás

| 2009. június 26. 13:34 | Frissítve:
Utakat öntött el Budán a hegyről lezúduló víz, a fővárosi közlekedésben több helyen fennakadást okozott a tegnap esti vihar.
Az időjárási helyzet-változatlan

A Közép-Európa felett elhelyezkedő ciklonális mező hatására tegnap is folytatódott hazánkban a változékony idő, a fülledt melegben a csütörtöki napon folyamatosan pattantak ki a zivatarok. Hazánk fölé ugyanis az elmúlt napokban folyamatosan meleg, nedves, labilis légtömegek áramlottak, míg a magasban Magyarországtól délre egy hidegörvény helyezkedett és helyezkedik el jelenleg is.

(Dévai Zoltán és Szente-Varga Bálint fényképei Budapestről)Felhőszakadás a fővárosban

Budapesten tegnap este hatalmas felhőszakadás volt, mégsem nevezhetnénk az évszázad viharának. Gondoljunk csak a néhány héttel ezelőtt Nyírségben pusztító, vagy a Pécsre lecsapó szupercellára, melyekből a nagy mennyiségű csapadék mellett helyenként tojás nagyságú jég hullott.


A felhőszakadás Budán okozta a legnagyobb problémákat, a hirtelen lezúduló víz ugyanis térdmagasságig árasztotta el az utakat, a rendkívüli helyzet miatt a BKV több járata is leállt egy időre. A tűzoltókat az éjszaka folyamán 34 helyről riasztották, egy embert ki kellett menteni egy vízzel elárasztott pincéből.

Az este folyamén két zivatarrendszerbe tömörültek a gócok, a Duna-Tisza közén és a fővárost nyugat felől körülölelő cellák később a Dunakanyar felett találkoztak. Félelmetes sötétség, heves villámtevékenység és erős kifutószél kísérte a jelenséget, szerencsére nagyobb károkról nem érkezett bejelentés.

Forrás: MTI, FH, origo, wetterzentrale, időkép

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |