Front és földrengés

| 2011. szeptember 8. 8:33 | Frissítve:
Éjjel gyenge rengés rázta meg hazánkat, napközben már a front okozta szél és borongós idő vonja el figyelmünket.

Az érkező hidegfront előtt éjszaka 0:38 perckor még a föld is megmozdult: Hatvantól nagyjából 10 km-re északra az MTA GGKI szerint 2.3-as, míg az EMSC szerint 2.2-es rengés rázta meg hazánkat, melyet a térségben ugyan érzékelni lehetett, de károkról egyelőre szerencsére nem érkezett bejelentés. Múlt hét szombaton egyébként Paks környékén is érezhető volt egy 2.8-as erősségű földmozgás.

A csütörtöki nap további része azonban feltehetőleg már a hazánkat súroló hidegfrontról fog szólni: jobbára erősen felhős, borongós, kissé lehangoló időre készülhetünk, egy-két órás napsütés inkább csak délen, délnyugaton várható. Az ország északi, északkeleti felében szórványosan valószínű eső, zápor - érdemes tehát esernyővel útnak indulni.

Hőérzetünket a feltámadó szél is tovább csökkentheti: az északi-északkeleti országrészben akár 60-80 km/h közötti, viharos lökések is előfordulhatnak, a szél csak péntek estére mérséklődik mindenütt.

A frontérzékenyek tegnap még melegfront miatt lehettek bágyadtabbak, ma azonban erős hidegfronti hatás érvényesül: emiatt görcsös és reumatikus panaszaink erősödhetnek, ingadozhat vérnyomásunk. A szeles idő következtében fejfájására, migrénre panaszkodhatunk. 

Pénteken napközben már egyre nagyobb területen szakadozik fel a felhőzet és bújuk elő a Nap, hétvégére visszatér a jó idő, sok napsütésre, kellemes hőmérsékletekre számíthatunk. Várhatóan hétfőn érkezik majd a következő hidegfront.

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |