Frontok jönnek, frontok mennek

| 2013. november 4. 13:21 | Frissítve:

A hét első felében marad időjárásunk változékony jellege, szeles, gyakran csapadékos időre készülhetünk.

A vasárnap átrobogott hidegfrontot követően a hét első felében tovább folytatódik a mozgalmas időjárás, gyakran megerősödő szél és több helyen jelentős mennyiségű csapadék jelzi majd, hogy már bizony novembert írunk.

A hétfő délutáni kisebb esőket, záporokat követően keddre virradóra nyugat felől újabb csapadékzóna érkezik, így a Dunántúlon és északon-északnyugaton reggelre ismét elered az eső, majd napközben fokozatosan a keleti tájakon is beborul az ég, az esti órákra már a határ menti területeken is megnyílnak az ég csatornái. Több helyen jelentős mennyiségű eső is hullhat, valamint a szél is újra megerősödik, délkeleten még déli, a Dunántúlon délutántól egy hidegfront hatására pedig már északnyugati irányból. Nagy hőmérséklet-különbség alakulhat ki a keleti és a nyugati országrész között: míg előbbi tájakon akár közel 20 fokot is mérhetünk a délutáni órákban, addig a Dunántúlon helyenként csak 10°C körül alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet.

Szerdán is változékony, szeles időre van kilátás, a nyugat felől érkező felhőkből napközben ismét több helyen hullhat többnyire kisebb eső, záporeső, és a keleti tájakon is visszaesik a hőmérséklet, mindenhol 15 fok alatt marad a délutáni órákban.

Csütörtökre aztán már szárazabb, melegebb levegő érkezhet fölénk, így akkor újra több lesz a napsütés, és a hőmérséklet is emelkedik néhány fokkal.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.
Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

  • Ködpaplan nyaldosta Sümeg várát Hullámzó ködtakaró lepte el Sümeg környékét péntek reggel, fölötte ragyogóan sütött a nap.
  • Vasárnap este érkeznek az első hópihék A hideg mellé vasárnap éjjeltől már kevés csapadék is társulhat, hétfő reggelre több helyen hólepel is kialakulhat.
  • Jönnek a fagyos hajnalok Hétvégére egyre nagyobb területen lesz fagyos a hajnal, nappal a 10 fokot sem érjük el. Vasárnap estétől érkezhetnek az első hópelyhek.
  • Ez történt októberben Hosszan tartó vénasszonyok nyara jellemezte az októbert, jelentős csapadékot adó frontok csak ritkán érték el az országot. A Dunán rekord alacsony vízállások születtek.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mikor jön a tél?

Vasárnap este

hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2018. Adaptive Média Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak