Esős hétvége jön

| 2014. február 5. 16:11 | Frissítve:
Változékony, orvosmeteorológiai szempontból kellemetlen napok várnak ránk a hét hátralévő részében.

A hét eleji nyugodtabb, csendesebb, kemény éjszakai fagyokat hozó napok után a hét hátralévő részében már változékonyabb, több alkalommal is csapadék, szeles idő vár ránk, a gyakori frontátvonulás sajnos mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek körében kellemetlen tünetekkel járhat.

Péntek hajnalban, reggel a már szelesebb nyugati tájak kivételével többfelé képződhet sűrű köd, mely napközben elsősorban az Északi-középhegység térségében és a Duna-Tisza közén maradhat meg tartósabban is, miközben a Dunántúlon egyre nagyobb területen megerősödik, az Alpokalján helyenként viharossá is fokozódik a déli szél jelezvén a következő front érkezését. Tovább enyhül az idő, főként a szelesebb nyugati tájakon akár 10-11 fokot is mérhetünk a délutáni órákban.

A hétvégén is folytatódik a változákony időjárás, szombatra virradóra főként a Dunántúlon, majd vasárnap egy hidegfrontnak köszönhetően már többfelé hullhat akár jelentősebb mennyiségű eső is, és a légmozgás is gyakran megélénkül, megerősödik majd. Az éjszakai fagyok a legtöbb helyen megszűnnek, napközben pedig általában 4 és 10 fok közötti értékeket mérhetünk.

A gyakori frontátvonulás megterhelőleg hathat mind a meleg-, mind a hidegfrontra érzékenyek szervezetére. Többeknél fejfájás, migrén jelentkezhet, a szeles időszakokban ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk, de felerősödhetnek az ízületi és reumatikus bántalmak, valamint ingadozhat a vérnyomás is. Az influenzás megbetegedések elkerülése végett erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitaminokban gazdag ételeket!

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |