Gyengén indul a nyár a Balatonon

| 2020. június 23. 15:06 | Frissítve:
A turizmus jócskán alulmarad az ilyenkor megszokotthoz képest, a vendéglátóhelyeken harmadannyi a létszám.

Bár már június vége van, mintha még a tavasz tartana a Balatonon. A koronavírus és a nyár eddigi hűvös, esős, viharos időjárása harmadára csökkentette a turizmust az elmúlt évekhez képest. Sok vendéglátós fél, hogy az általa üzemeltetett hely nem éli meg a következő szezont, egyesek szerint olyan a forgalom, mint amilyet áprilisban, májusban szoktak meg.

Kameráinkon is feltűnő a különbség az előző évekhez képest. Felvétel tavaly, ezekben a napokban és idén:

A HVG beszámolója alapján alig lézeng valaki a partokon, a szolgáltatóhelyeken pedig több a személyzet, mint a vendég. A portálnak több helyi munkavállaló is akként nyilatkozott, hogy a bevétel jókora hányadától máris elesett, sok hely a csőd szélére juthat a pangás miatt. Megtudhattuk azt is, hogy az a kevés vendég, aki mégis megfordul a tónál, spórol, ahol csak tud, szívesebben vásárol a szupermarketekben, mint a parton. A tulajok feltételezik, a koronavírus miatt sokaknak romlott az anyagi helyzete, az árakon azonban mégis emelni kényszerülnek a saját anyagi helyzetük és vállalkozásuk megóvása érdekében.

Itt 100-150 vendég szokott lenni júniusban, most jó, ha van 50-60. Arra számítottunk, hogy 2-3 hónap bezártság után és a határzár miatt majd tódulnak ide az emberek. Hát, nem így lett.” - mondta az egyik egy frekventált helyen lévő étterem pincére.

A helyiek bíznak benne, hogy a nyár további két hónapjában felpörög a balatoni turisztika, a szállások jelentős részét már jóval többen lefoglalták a következő hetekre, mint június első felében.

Borítókép és videó: Kameránk a Csopak Község Önkormányzatának üzemeltetésében


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |