Gyengül a Gustav

| 2008. augusztus 31. 10:39 | Frissítve:
A szombat éjjel 4-es erősségűvé fejlődött Gustav elérte New Orleanst, de közben 2-es erősségűvé enyhült.
A Karib-tenger térségében az elmúlt napok folyamán igen nagy pusztításokat okozott a még augusztus 25-én kialakuló, Gustav névre keresztelt hurrikán. A vihar jelenleg Kuba nyugati felén tombol, az eddigi számítások alapján Luisiana és Texam állam partvidékét kedden fogja elérni, közben New Orleanst is érinti, ahol 3 évvel ezelõtt több, mint ezer ember halálát okozta az elmúlt 10 év legpusztítóbb hurrikánja, a Katrina.

Gustav szombat éjjelre már a Saffir-Simpson skála 4-es erõsségét is elérte, az RSOE viharkövetõ rendszere alapján a benne elõforduló legnagyobb széllökések a 277 km/órát is meghaladták. A vihar vasárnap reggelre 3-as fokozatúvá enyhült, de a napsütés ismét 4-es erõsségûvé hevítette vissza. Jelen számítások szerint a vihar hétfõ este éri el a partot. Bár az egész térségben rendkívüli készültséget rendeltek el, a vihar sajnos eddig már 85 ember halálát okozta.

Közben egy újabb trópusi vihar alakult ki az Atlanti-óceán Karib-térséghez közel esõ vidékén. A Hanna jelenleg nyugat felé tart, s bár a Saffir-Simpson skálán még csak a trópusi viharba lehet besorolni, könnyen elõfordulhat, hogy a Bahamákat megközelítve már hurrikánná erõsödik. A Hannában jelenleg is igen erõs a csapadéktevékenység, a viharobjektum várhatóan a jövõ hét második felében éri el Floridát.

Frissítve (21:00): hétfõ estére a vihar 2-es fokozatúvá mérséklõdött.

hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |