illusztráció illusztráció

Hatalmas lecsapó villámot fotóztak Genfben

Szerda éjjel látványos lecsapó villámot kaptak lencsevégre a svájci városban, melyet a hazánkat is elérő hidegfront okozott.

Nyugat-Európa országaiban látványosabb időjárási jelenségeket produkált a térségünket tegnap délután elérő hidegfront. Többek között Franciaországban, Németországban és Svájcban is sok helyen heves zivatarok alakultak ki, melyeket lenyűgözően szép peremfelhők, mammák, sok esetben lecsapó villámok kísértek.

Gigantikus lecsapó Genfben

Genfben szerdán volt a szezon első zivataros éjszakája. Christophe Suarez megragadva az alkalmat, fényképezőt ragadott, hogy megörökítse a vihar emlékezetesebb pillanatait. Terve meglehetősen jól sikerült, épp lencsevégre kapta, amikor egy gigászi villám belecsapott egy daruba, mely a svájci városban állt.

illusztráció

illusztráció

Fotók: Christophe Suarez/Twitter

A hidegfrontot kísérő zivatarokat Franciországban is gyönyörű lecsapók kísérték, így például Saône et Loire tartományban, az ország keleti részén:

illusztráció

Fotó: Ferreux Family Photographies

De nem csak a villámok tették emlékezetessé a tavasz első komolyabb viharait az említett országokban, csodaszép tornyos zivatarfelhők, mammák és peremfelhők is megjelentek:

Jégeső is kísérte a Franciaország középső részén található város, Aurillac közelében kialakult zivatart:

illusztráció

Fotó: MarjoRie/Instagram

Szintén Franciaországban, Dessus d' Annecy, Haute-Savoie fölött jelentek meg ezek a tankönyvbe illő mammák:

illusztráció

Fotó: Stéphane Martin/Severe Weather Europe

Nem kevésbé szép látványt produkált a Németországban található Arnstadt környékét elérő peremfelhős zivatar:

illusztráció

Fotó: Christian Bosse/Severe Weather Europe

Hazánkban ehhez hasonló zivatarokra még nem kell számítani, igaz a jövő héten már növekszik a záporos-zivataros csapadék kialakulásának valószínűsége.

Borítókép: Christophe Suarez/Twitter

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés