illusztráció illusztráció

Havazás bénította meg Londont

Igazi téli idő köszöntött be Nagy-Britanniában. Repkednek a mínuszok, és hullott a hó. Londontól nem messze 7-8 centit mértek.

Hétvégén a Brit-szigeteken is bekeményített a tél. Sarkvidéki eredetű hideg levegő árasztotta el a térséget, melynek hatására több helyen kezdett el hullani hó. Vasárnap este a ködös időt havazás váltotta Londonban is, és a várostól északkeletre

néhol 7-8 centi vastag hótakaró alakult ki hétfő reggelig.

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

A hó még télen sem számít gyakori vendégnek Angliában, éppen ezért sokan örültek a havas időnek, és hódoltak a téli örömöknek. A lehullott hó ugyanakkor komoly közlekedési fennakadásokat okozott. Autók ragadtak a járhatatlanná váló utakon, autópályákon. A csúszóssá váló útburkolat miatt pedig rengeteg baleset történt. A vasút vonalakon is késésekről számoltak be. Néhány londoni repülőtér kifutóját pedig hóeltakarítás miatt zárták le átmenetileg vasárnap este, így a légiközlekedésben is késéseket, járattörléseket okozott a havas időjárás.

A Brit-szigeteket elárasztó sarkvidéki légtömeg hatására a hőmérséklet is bőven az átlag alatt alakul. Éjszakánként több helyen -5, helyenként -10 fok alá hűl le a levegő, és napközben is fagypont körüli értékek jellemzőek.

Címlapkép: Jeppestown / Flickr

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés