Havazás keleten

| 2012. december 11. 22:03 | Frissítve:
Csapadékzóna érte el keleti területeinket, szerda estig a Tiszántúlon helyenként 8-10 cm friss hó is esett.

A keleti országrészben - elsősorban a Tiszántúlon - élőknek ismét havazásban volt részük, a hóhullást egy Szerbia, illetve Románia felől visszahajló ciklon csapadékmezejének köszönhettük. A havazás már a kedd esti órákban kezdetét vette,  a Tiszántúlon, elsősorban annak a keleti felén helyenként szerda estig havazott; Békés, Hajdú-Bihar, illetve Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyen 8-10 cm friss hótakaró is kialakult. Emellett elsősorban északkeleten okozott hófúvást a megerősödő északias szél, így főként a Nyírségben kellemetlen útviszonyokra készülhettek ma az útnak indulók.

Nyugatabbra, a Duna-Tisza köze nyugati felén és a Dunántúlon jelentős csapadék nem volt jellemző, itt szerdán több órára kisütött a Nap, bár főként a Bakony térségében kialakultak hózáporok. Az erős, olykor viharos északnyugati szél elsősorban itt jelentősen rontotta a hőérzetünket, az ország túlnyomó részén szinte egész nap fagypont alatt alakult a hőmérséklet.

Csütörtökre virradóra a hét leghidegebb éjszakája köszön ránk, ekkor országos átlagban -10, -12 fok körül, sőt a vastag hóval borított, már derült, szélcsendesebb déli tájakon több helyen -15 fok alatt alakul a minimum-hőmérséklet.

Hétvégére csapadék és enyhülés érkezése valószínű.


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |