Havazott a Kékestetőn

| 2010. október 26. 10:23 | Frissítve:
Megérkezett a tél hazánkba: az ország legmagasabb pontján 0 fokot mértek és havazott is kedden.

Friss: Hétfőn érkezett hazánkba egy tőlünk nyugatra elhelyezkedő ciklon csapadékmezője, mellyel párhuzamosan fokozatosan hideg levegő áramlott először a Dunántúlra, majd az ország keleti felére is. Az 1014 méter magasan fekvő Kékestetőn a kedd reggeli órákban 0 fokot mértek, az ott elhelyezett Webkamera szerint hó esik, mely a képen látható ház tetején, ill. a talajon is megmarad.

A jobb oldali képen látható hógolyót a Dunántúl legmagasabb, 882 méteres pontján, Írott-kőn készítette Snowcrazy nevű észlelőnk.

Hamarosan az ország más magasabb pontjain is átválthat az eső hóba. A dobogókői automatánk fél 11-kor például 0,2 fokot mért, a hőmérséklet folyamatosan csökken. Délutántól azonban fokozatosan megszűnik a csapadék, és északnyugat felől egyre többfelé szakadozik fel a felhőzet.

Az Index.hu fotósa által készített fényképen már megidéződik a téli hangulat: a frissen lehullott őszi faleveleket szépen befedte a nem túl vastag hóréteg.

Fotó: Index.hu

Fotó: Kékestető.hu

A hét további részében délnyugat felől azonban egyre enyhébb léghullámok érik majd el hazánkat, így jellemzően nyugodt, napos, csapadékmentes időre számíthatunk; csak a szél élénkülhet meg időnként. Hajnalonként többfelé lehet gyenge fagy és ködfoltok is nehezíthetik a közlekedést. 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |