Havazott az Alföldön

Nagy-Kurunczi Rita | 2017. április 19. 6:46 | Frissítve:

Ez nem áprilisi tréfa, síkvidéken is többfelé fehérbe borult a táj reggelre, emellett szél is érkezett.

Csapatunk élő hóvadászata a Mátrából:

Hiába írunk áprilist, a beáramló hideg levegőnek köszönhetően jócskán lehűlt a levegő, mindössze 0 és 3 fok közötti értékeket mértünk és ami csak hab a tortán:

síkvidéken, az Alföldön is hó esett!

A Duna vonalában sok helyen havas eső, a Duna-Tisza közének nagy részén pedig hó esett, alacsonyabbra húzódott a havazás határa, nem csak a hegyek fehéredtek ki

A kutya sem érti, hogy mi történik, nemrég még a hasát süttette a napon - Ruccso észlelőnk képe Kunbajáról, köszönjük!

Szerbiában és a Duna-Tisza közén egyre nagyobb területen havazott.

Berwien fotója Kelebiáról, köszönjük!

Már egy-két centis a hóréteg Kelebián, Zsebi fotója, köszönjük!

Lehet készíteni a hólapátot. Toldi Bence fotója Kiskunmajsáról, köszönjük!

Tél a tavaszban - Andrea észlelőnk képe Rácalmásról, köszönjük!

Jánoshalma is kifehéredett - köszönjük a felvételt Kertesz1 észlelőnknek!

Bátonyterenyén is ömlik a hó - Vadasz66 képe, köszönjük!

Behavazódott traktor Jászszentlászlóról, ma reggel. Jfd572 észlelőnk képe, köszönjük!

Borítókép: Szilády Áron Református Gimnázium, Kiskunhalas
Cimkék: , ,

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • Én is bízok hogy 2015 nem ismétlődik meg, és a meglátásom az hogy nem is fog. Ha ismétlődne már másodjára öntöznénk. Ehelyett elképzelhető hogy szüretig legfeljebb 1x kellesz. Ja, és nincs kifogásom se a hideg se a meleg ellen, de ami most van ez inkább márciusba való - ott bőven elfér az ilyen idő nem áprilisba és nem így: 2hete konstans fagyveszély van. Mióta eltettük a meggyest ilyenre nem volt példa. Voltak ilyen 2-3napok egymás után amikor menni kellett a fagy miatt de nem két hétig. Ma úgy tűnik Szabolcs megúszta de csak azért mert a Román felett levő mediciklon bekavar ennek a nyomi anticiklonnak ami gyakorlatilag folyamatosan átszívja a felhőzetét a Tiszántúl fölé. Ezért nincs itt most fagy, míg hőtérkép szerint a Dunántúl megszívta - de ha nincs felhő Szabolcsban most -4fok van. Holnap lesz az érdekes amikor ez a jó kis mediciklon elhalad, és marad ez a fos anti... ha nem lesz valami felhő valahol a Family Frostnak nem igazán lesz szüksége külön hűtésre a jégkrém kiszállításához...

 • @schumibacsi

  Szögezzük le ez az időjárás is extrém xar időjárás, ugyanolyan mint a több napig tartó száraz 40 fokot megközelítő, elérő maximumok a nyár folyamán, ezt se viselem jól, de a tartós 40 fokot még kevésbé kultiválom, aki azt szereti annak Afrikában kellene laknia csak ennyit mondok.

  Csak remélni tudom idén nem ismétlődik meg az undorító 2015-ös július (két hőhullám) napokig egy csepp eső nélkül. Tényleg az is barom aki ezt kedveli ezt írjuk alá. Az emberek többségének nem jut (anyagilag se) hogy strandon hűsöljön.

  Kaliforniában (Los Angeles) letojnám a hőséget mert munka után lesétálnék csobbanni és hűsölni az óceánba... :P

 • Söptén, amit legalábbis én észleltem, 1996. április 14-én havazott eddig legkésőbbi időpontban. Most ez megdőlt, az a fotó is benne van a videóban. Éjjel és ma délelőtt is áramszünetek voltak. Jó 4 cm havat lehetett mérni, az összcsapadék 16,8 mm volt. Ha el nem olvadó hóban elképzeljük ezt, akkor most óriási hófalak képződtek volna!

 • Nem tudom miért kell basztatni azt aki a húvösebb csapadékosabb időt kedveli. Ahogy krampus is írja nyáron senki nem baszakszik amikor jön egy ciklon vagy amikor végre van csapadék. Persze ez extrém ami most volt de a márciusi 30 fok meg a nyári hőség rekordok is extrémek szóval aki azt szereti az is hülye akkor ezzel a logikával.
  Én pl. utálom a meleget mióta ilyen szélsőséges az idő a normális időt kedvelem de ha választani kell akkor inkább a szélsőségesen hideg. Ennyi. Aki meg imádja a hőséget az kussoljon majd nyáron és ne lelkendezzen.
  Aki meg a termés miatt izgul annak azért nem ártana észre venni hogy a több hónapig tartó aszály is ugyanolyan káros.

 • Kell az eső de a fagy nem kéne.:(

 • végre,hogy nagyobb csapadékot jött,klassz :)
  A levegő is jó felfrissült.
  Amúgy nyáron,amikor heves zivatarok érkeznek és jégeső veri szét a növényeket,termést,akkor legtöbb esetben nem támadják azt,aki a jégesőnek örömködik.Vagy,amikor nem kevés esetben
  nyáron hosszabb időn át szárazság,forróság
  tombol és aszály van,akkor azt se támadják,akik azon örömködnek,hogy
  de jó idő van,miközben a termés zöme a csapadékhiány miatt elpusztul.
  Akkor gabor1950 -t se támadják,amiatt,mert a szeszélyes hidegebb időnek
  örül.

 • Nem szereted a gyümölcsöt - szal rohadjon is a fára az összes... tipikus magyar. Én meg a 30-40fokot szeretem. Akkor most így járt mindenki aki a 20fokot szereti? Érdekes egy lény vagy te.

 • Én nem szeretem a gyümölcsöket amúgy se.Nem értem miért kell támadni csak véleményt írtam

 • Itt Ajkán 0 fok és 12 cm vizes tapadóhó van ami most is esik. Az utcánkban egy gyönyörű hársfasor percenként hullatja ágait, szinte hallani a fák kínlódását. Erre már 2 éve nincs cseresznye, tavaj minden elfagyott. Bizakodom, mást nem tehetek. Kedves gabor50 ne csezstesd a többieket, ha neked ez kell élvezd.

 • gabor1950, egyetlen dolog van, ami tartós lesz, mégpedig az agybaj "egyeseknél"....
  Ha állandóan a lakásban ülsz, akkor nem mindegy neked, hogy milyen idő van kint? Te kizárólag rosszindulatból örvendezel ennek a trutymó időnek, hogy másokat hergelj...
  Nagyon szomorú, hogy valaki abban leli örömét, hogy másnak rossz...
  Gondolom a lakásodban sincs fűtés és 10 fokban üldögélsz ott, ugye?
  Ha ennyire élvezed ezt a 3 fokos gyönyörűséget, és esetleg mégis fűtenek nálad, akkor ki kell kapcsolni/kapcsoltatni a fűtést, vagy menj ki az utcára alsógatyában 1-2 órára.. Megnézném, hogy utána mennyire örvendeznél ennek az időnek. :) Mit fogsz csinálni pár nap múlva, mikor megjön az igazi tavasz? Hőgutát kapsz?


 • Na már csak te hiányoztál. Az emberek 99 százalékának ez pocsék időjárás, de neked ideális.. :D Szerintem valami eszkimó leszármazottja lehetsz.

 • gabor nagyon buta vagy.

 • Na kedves nyárimádók örültök hogy márciusban ill április elején majdnem nyár volt?Na itt a böjtje végre nem csak melegrekordok dölnek.Köszönöm április,hogy nem okoztál csalódást.Csak kár,hogy nem tartós :)

 • Kíváncsi leszek, hogy lesz-e olyan hozzászólás, aki azt fogja írni, hogy jajj de jó! Ez biztos nem kis kárt okoz most a mezőgazdaságnak. :-(

 • Hát itt tényleg komoly baj van az időjárásban...

 • Meg kell mondjam, hányadék idő van...
  Alig bírják a fák ezt a latyakos vackot, annyira húzza le a súly :(
  Csak a gyümölcs ne menjen el.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak