Több helyen havazott

| 2011. december 19. 11:56 | Frissítve:
Tegnap a reggeli órákban egy mediterrán ciklon csapadékmezője érte el az országot, egyre több helyen havazott.

Keletre is érkezik (21:45): A Tiszántúlról is egyre több helyen jelentenek észlelőink havazást, miközben a Mecsekben helyenként már 10-15 cm friss hó hullott.

Megállt (16:30): Az egy órával ezelőtt említett vonalon megállt a havazás, Budapesten várhatóan már nem ered el a hó.

Budapest határán kopogtat (15:25): Pár perce Érden is elkezdett szállingózni a hó, mostanra a Kőszeg-Mór-Jászberény vonalig ért fel a csapadéksáv.

Észak felé terjed (14:30): Tovább terjedt észak felé a havazás, jelenleg a Szombathely-Veszprém-Szolnok vonaltól délre havazik. Kaposváron már 5 centi hó hullott.

Kapcsolódó térkép (fent): Hol havazik most? - Kaposújlak (fetcroll fényképe, alább):

Hazánktól délre mediterrán ciklon örvénylik, mely időjárásunk alakításába döntően beleszól. A légörvényhez kapcsolódó felhőzet mostanra már az egész országban borult időt okoz, délnyugat felől egyre több helyen havazik is, főként a Dunántúl déli felén helyenként intenzíven, mint az a lenti látható képen is látható, melyet Kiskorpádon Tili Kornél készített nem sokkal ezelőtt, amit ezúton is szeretnénk megköszönni! További képek a havazásról képtárunkban találhatók.

Előrejelzésünk szerint a délutáni órákban még nagyobb területre terjed ki a csapadék, az északkeleti és északnyugati megyéket kivéve több helyen várható legalább hószállingózás, kisebb havazás, de főként a Dunántúl déli felén, az Alföld délnyugati részén jelentősebb havazásra is készülhetnek az arrafelé élők. Így az esti órákig főként ezeken a tájakon helyenként 3-8, a Mecsekben 8-10 cm friss hótakaró is kialakulhat. A következő napok közül legközelebb szerda délután, csütörtök hajnalban van esély több helyen az országban kisebb havazásra.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |