Havazott a fél országban

| 2008. december 24. 23:31 | Frissítve:

A Dunától keletre fehér lett a Szenteste, az Alföld nyugati felén néhány centiméteres hó esett Karácsony előestéjén.
Az elõrejelzettnél keletebbre, a Duna-Tisza közére köszöntött be a tél, a Dunántúlon sajnos nem hûlt le eléggé a levegõ, így ott nincs fehér karácsony. A csapadék a szerda kora délutáni órákban északnyugat felõl érkezett, elõször a Bakonyban okozott hószállingózást, Gyõrben szitálást, majd folyamatosan délkelet felé haladva és erõsödve elérte Budapestet, majd Kecskemétet és Szegedet is. A fõváros magasabban fekvõ pontjain az utakon is megmaradt a hó, így ott a korábban csak 30-40%-os eséllyel becsült fehér karácsonyi forgatókönyv érvényesült. Orosházán, Szolnokon 4-5 cm, Kecskeméten, Békéscsabán, Szegeden és Szarvason 2 cm, Monorban és Hatvanban 1 centi friss hó hullott reggelig. Hótérképünkön folyamatosan nyomon követhetõ a lehullott hómennyiség.

Csütörtökön napközben északkelet felõl lassan felszakadozik a felhõzet és nyugodt, egyre naposabb idõre lehet számítani. A mérsékelt északkeleti szélben a reggeli +1, -7 °C-ról általában 0, +2 °C-ig melegszik a levegõ.

Pénteken, Karácsony második napján eleinte még többfelé lesz erõsen felhõs az égbolt, de csak néhol lehet kisebb hószállingózás, számottevõ mennyiségû csapadék nem lesz. Délután már szép napos idõ várható. Az igen hideg hajnalt követõen nappal sem lesz több +1 °C-nál.

Eredményt hirdettünk a szentesti elõrejelzési versenyünkben.
Karácsonyi és havas képeiket szívesen fogadjuk a képtárunkba!Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

  • Fehér lesz a Karácsony? Lehűlés lesz a következő héten és még az ünnepek előtt csapadék is. Vajon hol, milyen esélyei vannak, hogy az eső havazásba váltson és szenteste megmaradjon a fehér táj?
  • Havazás váltotta az esőt délnyugaton és északon Péntek éjjel a délnyugati és az északi tájakon váltotta fel az esőt havazás, többfelé jelentős mennyiségű csapadék hullott.
  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.
  • Hóördög a Tátrában Különleges meteorológiai jelenséget videóztak hétfőn a Tátrában.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak