Havazott a fél országban

| 2008. december 24. 23:31 | Frissítve:
A Dunától keletre fehér lett a Szenteste, az Alföld nyugati felén néhány centiméteres hó esett Karácsony előestéjén.
Az elõrejelzettnél keletebbre, a Duna-Tisza közére köszöntött be a tél, a Dunántúlon sajnos nem hûlt le eléggé a levegõ, így ott nincs fehér karácsony. A csapadék a szerda kora délutáni órákban északnyugat felõl érkezett, elõször a Bakonyban okozott hószállingózást, Gyõrben szitálást, majd folyamatosan délkelet felé haladva és erõsödve elérte Budapestet, majd Kecskemétet és Szegedet is. A fõváros magasabban fekvõ pontjain az utakon is megmaradt a hó, így ott a korábban csak 30-40%-os eséllyel becsült fehér karácsonyi forgatókönyv érvényesült. Orosházán, Szolnokon 4-5 cm, Kecskeméten, Békéscsabán, Szegeden és Szarvason 2 cm, Monorban és Hatvanban 1 centi friss hó hullott reggelig. Hótérképünkön folyamatosan nyomon követhetõ a lehullott hómennyiség.

Csütörtökön napközben északkelet felõl lassan felszakadozik a felhõzet és nyugodt, egyre naposabb idõre lehet számítani. A mérsékelt északkeleti szélben a reggeli +1, -7 °C-ról általában 0, +2 °C-ig melegszik a levegõ.

Pénteken, Karácsony második napján eleinte még többfelé lesz erõsen felhõs az égbolt, de csak néhol lehet kisebb hószállingózás, számottevõ mennyiségû csapadék nem lesz. Délután már szép napos idõ várható. Az igen hideg hajnalt követõen nappal sem lesz több +1 °C-nál.

Eredményt hirdettünk a szentesti elõrejelzési versenyünkben.
Karácsonyi és havas képeiket szívesen fogadjuk a képtárunkba!

hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |