Havazott szomszédainknál

| 2010. augusztus 31. 10:54 | Frissítve:
Ausztria magasabb hegyeiben augusztus utolsó napjaira beköszöntött a tél, a Tátrában is hó esett.

Ne gondoljuk, hogy csak itthon romlott el ilyen hirtelen az idő! Hazánkban a nyárból egyik napról a másikra őszre váltottunk, van ahol azonban sokkal rosszabb a helyzet: Ausztria magasabb hegyeiben augusztus utolsó napjaira beköszöntött a tél - olvashatjuk a SíTV oldalán. Kedd reggelre 1100-1200 méterre csökkent a hóesés határa, és 1800-2000 méter felett szinte mindenhol megmaradt a hó, fehérek a hegyek. (Jobbra a Grossglockner látható a Hochalpenstrasse Heiligenblut felett.)

Az előrejelzések szerint Tirol északi részén, Felső-Ausztria, Alsó-Ausztria és Stájerország északi hegyeiben egész nap marad a havas időjárás. Estig akár 20-50 centi hó is leeshet 2000 méter felett. Kitzsteinhorn már kedd reggel 49 (!) centiméter friss havat jelentett.

Tirolban és Salzburg tartományban máris vannak olyan hágók, amelyeken csak téli gumival lehet közlekedni, sőt várhatóan nap közben a teherautók számára elrendelik a hólánc használatát. (Balra a Zillertalban didergő tehenek láthatóak.) 

Aki mindenképpen havat szeretne látni, nem is kell sokat autóznia a magyar határtól, hiszen kedd reggel Semmeringnél a Stuhleck csúcs, valamint a Schneeberg is havas volt, amelyet jobb időben még Győrből, Sopronból is látni lehet. 

Északi szomszédunknál, Szlovákiában is esett a hó, a Tátrában is 1800-2000 méter felett vékony hóréteg lepte be a hegyeket, a Lomnici-csúcson ezekben a percekben, 10:35 perckor is -3 fokot mutatnak a hőmérők. Európa hőtérképe itt láttható >>

Még több ausztriai webkamera a SíTV honlapján van összegyűjtve >>


hirdetés


Cimkék: , , ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |