Havazott Izraelben és Krétán

| 2015. január 8. 10:58 | Frissítve:
Viharos szél és hóviharok Görögországban és a Közel-keleten, -33 fok Romániában.

Szerdán hóviharok miatt fél Izraelben leállt az élet. A szél- és hóviharok miatt rendkívüli intézkedéseket vezettek be az egész országban. Leállították a közlekedést a Jeruzsálembe vezető utakon, köztük a Tel-Avivot a várossal összekötő főúton, hogy a téli időjárásra alkalmatlan helyi járművek ne akadjanak el a havas, jeges utakon - jelentette be a rendőrség. Több észak–izraeli települést is elszakított a világtól a hóesés - olvashatjuk a Síelők Weblapján.

A viharok, ledőlő fák és ágak miatt többfelé vezetékek szakadtak el, és megszűnt az áramszolgáltatás néhány településen. Észak-Izraelben és Jeruzsálemben szerdán nem volt tanítás sem az iskolákban, sem az egyetemeken.

Az elmúlt napok időjárása alapján lehet el kell gondolkoznunk, hogy Kréta, a kedvelt görög sziget, csak nyári üdülőparadicsom. Havazott ugyanis a tengerparton, a sziget magasabb részén az utakon 20-30 cm hó esett, amelyet a szél gyakran fújt össze félméteres vagy akár méteres torlaszokká. Sok helyen gondok vannak az áramellátással is. A legtöbb településen rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a havazás miatt.

Balra fent: Kréta déli részén a tengerparton is havazott (Kép: Severe Weather Greece)

Mindeközben Romániában csütörtök reggel több helyen rendkívüli hideget mértek. A Székelyföld peremén fekvő Bodzafordulón és Brassóban mínusz 33 fokig süllyedt a hőmérők higanyszála - olvashatjuk a Híradó oldalán.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |