illusztráció illusztráció

Hét közepéig nem tágít az eső

Az északnyugatira forduló szél pedig viharosra kapcsol a Dunántúlon.

A csapadék kedden továbbra is főként a Dunántúlt érinti, ahol a tartós eső miatt jelentős mennyiség gyűlhet össze kis területen. Ezen kívül reggel északkeleten, délután a középső tájakon még kisebb esőre, záporokra lehet számítani. Keleten és eleinte a középső tájakon még több órára kisüthet a nap. Mivel egy újabb ciklon alakul ki fölöttünk, az ország nyugati felén északnyugatira fordul a szél, a Dunántúlon viharossá fokozódik.

Szerdán a nap nagy részében ismét borongós lesz az idő, elszórtan alakul ki eső, zápor, ami a nyugati, északnyugati tájakat már kevésbé érinti. A középső és néhol északkeleti részeken élénk, a Dunántúlon továbbra is erős, helyenként viharos marad az északnyugati szél. Pár fokot lehűl a levegő, 8 és 16 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

illusztráció
Többfelé marad a borongós, szürke idő | Fotó: Géczi Roland

Csütörtökön csapadékból jóval kevesebb lesz, a szél gyengülni kezd. Jellemzően a Duna mentén és a Duna-Tisza közén alakul ki kisebb eső, gyenge zápor. A nemzeti ünnep miatt hamarabb kezdődő hétvége ködfoltokkal indul pénteken. Napközben átmenetileg a középső, délkeleti megyékben eshet, de már hosszabb-rövidebb időre mindenhol kisüt a nap, a szél pedig mérséklődik, és fokozatosan visszamelegszik az idő.

Borítókép: Orosz Georgina 

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés