Jön a hó

| 2016. január 3. 20:03 | Frissítve:
Egy mediterrán ciklon hoz hétfőn havat, délnyugaton 6-8 centi friss hó is hullhat.

Hétfőn hazánktól délre egy mediterrán ciklon halad majd el, de a ciklon hatását mi is érezzük majd, ugyanis az ország legnagyobb részén emiatt esni fog a hó.

Délnyugaton 6-8 cm hó is eshet

Hétfő reggel nyugat, délnyugat felől megérkeztek a havazást okozó felhők, melyek napközben egyre nagyobb területre terjeszkednek ki keleti, északkeleti irányba, így az esti órákban már az északkeleti tájakon is szállingózhat a hó, illetve gyengén havazhat. A Dunántúlon és a középső tájakon időnként feltámadhat a délkeleti szél, mely kisebb hófúvást is okozhat. Kedd reggel, délelőtt kelet felé távozik ez a csapadékmező, így a hét második napján a reggeli, délelőtti órákban a keleti, északkeleti tájakon még hószállingózás, gyenge havazás előfordulhat. Összességében a legtöbb hó a délnyugati tájakon hullhat, ott akár 6-8 cm friss hó is eshet.

Kedd este ónos eső is jöhet

Kedden este újabb csapadékmező érkezhet majd délnyugat felől a Dunántúlra, de ekkor már vegyes halmazállapotú csapadékra kell számítanunk, ónos eső is előfordulhat! Hétfőn napközben -2 és -7 fok közötti maximumokra van kilátás. Kedd délutántól viszont napról napra pár fokkal enyhébb időre számíthatunk, de a hét második napján az ország nagy részén még továbbra is fagyni fog délután.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomon követhetik ITT.

 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |