Hétvégén újabb front jön

| 2013. november 7. 12:49 | Frissítve:
Szombaton délelőtt még nyugodt, őszi idő várható, majd újabb front hoz csapadékos, szeles időt.

Átmeneti nyugalom jellemzi csupán időjárásunkat, szombat délután ugyanis nyugat felől újabb frontrendszer felhő-és csapadékmezeje éri el hazánkat, újra többfelé esős, szeles, igazi novemberi időt okozva.

Szombaton a nap első felében még marad a csendes, nyugodt, őszi idő, változó felhőzet hosszabb-rövidebb napos időszakoknak is örvendhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet többfelé meghaladhatja a 15 fokot, sőt a megélénkülő déli, délnyugati szélben elsősorban a déli, délkeleti tájakon akár 20 fokot is mérhetünk. 

Szombat délutántól nyugat felől aztán hullámzó hidegfront éri el az országot, így nyugat felől fokozatosan beborul az ég, és késő délutántól, estétől előbb a Dunántúlon, majd vasárnapra virradóra már a Dunától keletre is egyre többfelé ered el az eső, záporeső. A csapadékra hajló időjárás várhatóan hétfő délutánig kitart: többfelé, több alkalommal is eshet. Ráadásul vasárnap estétől a hidegfront hatására a szél egyre nagyobb területen északira, északkeletire fordul, többfelé meg is erősödik, főleg a Dunántúlon és keleten, északkeleten a jövő hét első napján nem lesznek ritkák a viharos lökések sem. Ezzel együtt lehűlés is várható, hétfőn a Dunántúlon szinte mindenhol 10 fok alatt alakul majd a hőmérséklet, keleten lesz még enyhébb idő.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.

A cikkünkben megjelent képekért köszönet illeti Gyenes Viktort és Sándor Ferencet!


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára

Mikor jön a tél?

Még nem

hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak