Hétvégén lehűlés kezdődik

| 2016. szeptember 13. 20:49 | Frissítve:
Péntekig tart a szeptemberi nyár meleggel, napsütéssel, éjjel azonban hidegfront érkezik, hétvégén időnként csapadékos, hűvösebb időre készülhetünk.

Pénteken még sok lesz a napsütés, csupán néhol alakulhat ki frissítő zápor. Kitombolja magát a szeptemberi nyár, a csúcshőmérséklet 27 és 32 fok között alakul.

Éjjel azonban hidegfront éri el térségünket, ami a hétvége időjárását is meghatározza. Felhősebb, záporokkal, zivatarokkal tarkított időre van kilátás, ezzel együtt fokozatos lehűlés veszi kezdetét.

Őszies fordulat

Péntek estétől nyugat felől megnövekszik a felhőzet, éjjel egyre többfelé számíthatunk majd záporok, zivatarok kialakulására és a reggeli órákra a középső tájakat is eléri a csapadékzóna. Szombaton továbbra is több helyen készülhetünk záporokra, zivatarokra, ugyanakkor nem lesz zárt a felhőzet, helyenként hosszabb-rövidebb napos időszakok tehetik barátságosabbá az őszies fordulatot. Az északi tájakon, a Dunántúl északi felén és zivatarok környezetében feltámad a szél. Napközben 22-30 fokig emelkedik a hőmérséklet, keleten, délkeleten lesz még melegebb.

Attilaszalai fotója, köszönjük!

Vasárnap kissé tovább csökken a  hőmérséklet, délután 21-26 fokot mérhetünk. További csapadék helyenként az északi tájakon és a Dunántúlon alakulhat még ki. A légmozgás mérséklődik, csupán zivatar környezetében erősödhet fel.

Hétfőn csapadékos idő várható, főként a Dunántúlon kísérhetik élénk, helyenként erős lökések az északnyugati szelet. Csupán 18-23 fokos maximumokat mérhetünk és ezzel nagy valószínűséggel lezárul a meleg, nyári idő.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |