illusztráció illusztráció

Hétvégére meleg őszi idő jön

Akik a hétvégére várják a szép és melegebb időt, azoknak jó hírünk van.

Hűvös hétkezdet után, csütörtökön már elérjük helyenként a 20 fokos csúcsértéket, péntektől pedig afölötti, meleg őszi idővel számolhatunk, sőt vasárnap közel lesz a 30 fok.

A héten szerdán várhatunk még nagyobb területen csapadékot és készülhetünk borongós, esős, hűvös őszi időre 13-18 fokkal. Észak felől megvastagszik a felhőzet reggelre és egyre többfelé nyithatjuk ki az esernyőt, de késő délután az északi tájakon már szakadozni kezd a felhőzet. Az északnyugati szelet többfelé kíséri élénk, néhol erős széllökés.

Csütörtökön száraz idő jön többórás napsütéssel, helyenként feltámadó széllel, 17-22 fokos maximumokkal.

Melegedés kezdődik,

pénteken már mindenhol 20 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, ugyanakkor a szeles idő csökkenthet a hőérzeten. Nyugat, délnyugat kivételével élénk, erős lesz a szél. A legtöbb napsütés ezeken a tájakon ígérkezik, egy-egy zápor északkeleten fordulhat elő. 

Dél felől egyre melegebb légtömeg érkezik hazánkba (a GFS modell hőmérséklet előrejelzése 850 hPa-os szintre (~1500 m) (forrás: wxcharts.com))

A jelenlegi számítások alapján hétvégén száraz idő várható, sok napsütéssel, egyre kevesebb felhővel és egyre melegebb idővel. Szombaton 21-26, vasárnap 22-28 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Borítókép: Kelemenné Gladys Viktória

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés