Szerdáig tombol a hőség

| 2015. július 1. 9:40 | Frissítve:
Hétfő éjféltől piros figyelmeztetés lépett életbe. Kedden 37-38, szerdán az érkező hidegfront előtt közel 40 fokos kánikulában lesz részünk.

Az országos tisztifőorvos szerdán 24 óráig a legmagasabb, azaz harmadfokú hőségriasztást adott ki.

Hétfőtől a legerősebb, piros figyelmeztetést adta ki az OMSZ a hőségre!

A hét első napjaiban kevés gomolyfelhő mellett továbbra is országszerte csaknem zavartalan napsütésre van kilátás, és a hőmérséklet is tovább emelkedik: kedden a 36-38 fok sem lesz ritka az ország területén, sőt egyes modellfutások szerint szerdán akár 40 fok is lehet! A hajnalok is egyre kevésbé hoznak majd felfrissülést, egyre kevesebb helyen csökken 20 fok alá a hőmérséklet a reggeli órákra.

Ebben az időjárási helyzetben a 11 és 15 óra közötti időszakban 

rendkívül erős lesz az UV-sugárzás!

Ha tehetjük ebben az időszakban kerüljük a közvetlen, direkt napfényt, illetve magas faktorszámú fényvédő krémekkel óvjuk bőrünket a leégés ellen. Viseljünk napszemüveget, szalmakalapot, és ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem, viszont kerüljük a cukros, alkoholos italok és a nehéz, zsíros ételek fogyasztását! 

Megterhelő lehet a nagy hőség

A kánikula elsősorban a szív-és érrendszeri problémákkal küszködők, az idősek és a kisgyermekek szervezetét viselheti meg legjobban, de a hőség az egészséges emberi szervezet számára is megterhelő lehet.

A legfrissebb prognózisok szerint a forróság szerdáig tart ki.


hirdetés


Cimkék: , ,


Kapcsolódó hírek

  • Meleg nyári idő kevés záporral A jövő hét első napjaiban kevés zápor, zivatar alakulhat ki, majd száraz, meleg nyári idővel számolhatunk.
  • Kánikula a hétvégén Tovább melegszik az idő, vasárnap szinte az egész országban 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet, és csak kevés zápor, zivatar fordulhat elő.
  • Hőség heves viharokkal Marad a kánikula, de a frissítő záporok mellett helyenként heves zivatar alakulhat ki vasárnap.
  • Újabb hőhullám éri el Nyugat-Európát Rekkenő hőség várható ismét Nyugat-Európában. Afrikai eredetű meleg levegő érkezik dél felől, Spanyolországban és Franciaországban emelkedhet 40 fokig a hőmérséklet.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2019. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak