Heves viharok északkeleten

| 2011. június 3. 17:55 | Frissítve:
Először a Dunántúlon, délután északkeleten mozogtak a leghevesebb cellák. Ibrányban viharkárok keletkeztek.

Viharkárok Ibrány környékén (szombat, 10:00): A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint a tűzoltók 10-12 esetben kaptak bejelentést, elsősorban tetőszerkezeteket rongált meg a szél. Fák dőltek az utakra és a villanyvezetékekre, ezek eltávolítását az áramszolgáltató szakembereivel már megkezdték a tűzoltók - írja az Fn.hu. Fotók a károkról itt>>

A hét utolsó munkanapja sem telik unalmasan - ezúttal az északkeleti országrészben tombolnak a leghevesebb zivatarok: vonalba rendeződve érték el a magyar határt, emellett a Dunántúlon mozognak elszórtan kisebb zivatarok.

 A termálfürdőjéről híressé vált Bogácsra heves felhőszakadással és lecsapó villámok sorával érkezett a vihar, Ózdon is gyorsan csökkent a látástávolság a zivatar érkezésekor, ott jég is esett. 

A nyugati országrészben található Jákon hatalmas felhőszakadás söpört át, alig 10 perc alatt 18,4 mm eső zúdult le - írta észlelőnk. Korábban a Dél-Dunántúlon, illetve a Balatontól kissé északra mozogtak zivatargócok, Pécs városán ma is felhőszakadással vonult át a vihar. 

A zivatarok útvonala természetsen ezúttal is kirajzolódik a hőtérképen, a csapadékos területeken jelentősen, 20 fok alá hűlt az idő.


hirdetés


Cimkék: ,


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |