Látványos szivárványok zárták a viharokat

Szabó Bea, Berceli Balázs | 2017. július 7. 17:25 | Frissítve:

Jégeső, felhőszakadás, viharos szél, majd szivárvány kísérte a dunántúli zivatarokat.

Szombathely és Lenti térségében is szupercella alakult ki. Több nyugati, délnyugati járásban másodfokú riasztást volt érvényben. A zivatarok után gyönyörű szivárványok szépítették a késő délutánt.

Kacs Dávid felvétele Kaposvárról, köszönjük!

Hoffmann Ferenc fotója Lábodról, köszönjük!

NCH felvétele gyönyörű Dombóvárról, köszönjük!

CsillagAdry és Gál Tibor fotói Nagykanizsáról, a zivar után szivárvány ragyogott fel az égen. Köszönjük a felvételeket!

Ráduly László fotója a légzuhatagról, köszönjük!

Mepete fotója, köszönjük!

Isiscom.hu által üzemeltetett kameránk felvétele.

Borítókép: Kacs Dávid
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni. BejelentkezésRegisztráció
Kapcsolódó hírek

Hozzászólások

 • silver, ebben viszont egyet értek amit írsz, a zivatarok sokszor kiszámíthatatlanok, általában a gyengébb forgatókönyv következik be, de ha mégsem akkor tarol a vihar, a zivatarok tér és időbeli elhelyezkedés gyakran változik, és ne felejtsük el hogy a zivatarok nem érintenek minden területet, kivéve ha egy masszív zivatarlánc szeli ketté az országot, én azt ajánlom hogy egy átlag ember, ha teheti akkor inkább csak a radart és az 1-3 órás OMSZ riasztást lesse(lehet telefonon is) és ha mondjuk arra a napra riasztás van akkor ne mondja le a programját csak azért(csak ne érje meglepetésként ha mégis egy vihar kapja el), a zivatarok sokszor megelepik az embereket, és ez nemis fog változni.

 • extrem!
  Senki nem puffog. Csak az átlag emberek, akik semmit sem értenek az időjáráshoz, azt látják, hogy ez már a sokadik ilyen eset amikor komoly viharokra figyelmeztetnek nagy területen és még egy kósza felhő sincsen az égen a figyelmeztetett területek nagy részén. Ebből ők azt vonják le, hogy a meteorológusnak fogalma sincsen arról, hogy milyen idő lesz. És amikor a következő alkalommal komoly vihar közeleg hiába lesz kiadva narancs vagy piros riasztás, senki sem fogja komolyan venni, mondván, múltkor is ezt mondták aztán semmi sem volt. Tapasztaltam már ezt a környezetemben.
  Annak pedig mindenki örül, ha nincsenek károkozó viharok!

 • És nem kell meteorológusnak lenni ahhoz, hogy megértsd és felfogd, hogy hogyan működnek a dolgok.

  *Az időjárs, nem követi az időjárás előrejelzést csak esetleg hasonlóan alakul mint az előrejelzésben.

 • krampus, szerintem meg te ne jöjj ezzel "Más országokban,ha nem is 100 % de sokkal nagyobb,jobb aránnyal képesek
  időjárást -zivatarokat is- előrejelzni"

  Az időjárs előrejelzés nem követi az előrejelzést, olvasd el amit az imént írtam.

  ÉS, DE a ZIVATAROKAT NEHÉZ ELŐREJELZNI!

 • Nem mellényúlás volt, csak éppen nem úgy alakult az időjárás ahogy számították, az időjárás nem a riasztások alapján fog alakulni estofex is 2-es riasztást adott ki az ország nagy részére kivéve a déli délnyugati határ közelébe, mert oda már csak 1-est adott, ti láttok túl sokat bele a dologba, ez csak egy riasztás egyáltalán nem azt jelenti hogy úgy is fog alakulni az időjárás, csak ki van adva az adott napra a riasztás, hogy lehetséges az a kockázati tényező, és apróságokon múlik a dolog, hogy lesz nagy vihar vagy nem meg az is hogy itt lesz vagy éppen 50km-rel odébb, inkább örülnétek hogy nem okozott kárt a vihar, ahelyett hogy itt puffogtok, kicsit gondolkozzatok már...

 • Söptét ma délután ismét légicsapás érte, 2015. óta ez folyamatos a hónap első felében. 2-3 cm-es jegek hullottak a szupercellából, először szárazon. Van egy jó hosszú felvétel, melyben az előjelek és a károk is benne vannak. Utóbbi szerencsére nem éri el az egy évvel korábbi jégeső pusztításának mértékét! A jég érkezését tehervonat-szerű suhogás kísérte percekkel korábban!


  2016.:

  2015. majdnem napra pontosan:
  És annak pusztítása:

 • Gratulálok a mai előrejelzéshez! Kalapból húztátok ki?

 • Nem az első ! :)

 • silver! Van aki eddig komolyan vette? Ha eszerint tervezném a napom, igen csak bajban lennék és még sokan mások mellettem. ;-)

 • Bizony mellényúlás volt a mai nagy narancsriadó...
  Az OMSZ ide-oda tologatja a narancs figyelmeztetéseket. Egy vicc amilyen komolytalan szinten ez működik.
  Csak az nem vicc, hogy majd az ilyen hatalmas tévedéseik, meg a citrom, narancs szinekkel való játékaik miatt a következő figyelmeztetéseket, riasztásokat senki sem fogja komolyan venni.

 • Ismét sikerült mellényúlni! Még délelőtt is ott virított a narancs riasztás Nógrád, és Pest megyénél is. Ehhez képest semmi sem volt, és ahogy elnézem, nem is lesz. Pedig nagyon bíztam benne, hogy egy jó kis zivatar kisöpri innen ezt az utálatos fülledt levegőt. Kár is ezt a nyomorult időjárás jelentést bámulni naponta 20-szor. Itt Vác környékén egész nyáron csak ez a rohadt hőség van. Ahhoz képest, hogy idén hányszor jeleztetek zivatarokat erre az országrészre, itt május eleje óta kétszer volt említésre érdemes eső, és ebből csak egy volt olyan, hogy másnapra nem lett ismét csont száraz a föld.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás
hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak