Hideg, szürke idővel közelít az ünnep

| 2016. december 18. 19:41 | Frissítve:

Nyugodt, szürke időt ígér ez a hét is, az ország nagy részén elmarad a fehér karácsony.

A hét első napjaiban sem várható jelentős változás időjárásunkban: marad a szürke idő, többfelé képződik pára, köd, zúzmarás köd, keveset fog sütni a nap. A fehér karácsonyra vágyók számára sem szolgálhatunk jó hírekkel, mivel a legfrissebb modellszámítások szerint  az ünnepekig hideg, csapadékmentes, többfelé ködös időre kilátás.

Helyenként tartós köd

Decknergabor fotója Pécsről, köszönjük!

Kedden és szerdán is többnyire szürke, borús lesz időjárásunk, ismét csak a magasabb hegycsúcsokon lehet napsütésre számítani. Elsősorban a magasabban fekvő, a rétegfelhőzet szintjébe nyúló helyeken találkozhatunk köddel, zúzmarás köddel. Gyenge lesz a légmozgás, a déli-délkeleti szél legfeljebb Sopron környékén élénkülhet meg kissé. A minimum-hőmérsékletek -7, -2, míg a maximumok -3 és +1 fok között alakulhatnak. 

A legújabb modellszámítások a hét második felében is a mostanihoz hasonló időjárást várnak, a változást hozó frontok elkerülik térségünket, leghamarabb vasárnap érkezhet egy gyenge hidegfront. Ez alapján hideg, nyirkos, felhős karácsonyra készülhetünk.

Hideg, nyirkos, felhős karácsony

Jelentős havazás nem valószínű, az ország nagy részén hómentes ünnepre van kilátás, csupán a néhol előforduló zúzmaraképződés és gyenge hószállingózás, illetve keleten, északkeleten a korábban lehullott 1-2 centiméternyi hó hozhat egy kis fehérséget a szürke tájba.

A fehér karácsony esélye országrészenként

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket nyomonkövetheti ITT.

Borítókép: Lelek
Kapcsolódó hírek

  • Lehűlést hoz a hétvége Szombatra egy hidegfront hozza meg a lehűlést, azonban a szürke időt magunk mögött hagyva sokfelé kisüthet a nap.
  • Hóördög a Tátrában Különleges meteorológiai jelenséget videóztak hétfőn a Tátrában.
  • Havazás váltotta az esőt Szombat reggelre többfelé kifehéredett a táj, estig főként délen és keleten várható havazás, majd kelet felé vonul el a csapadéksáv.
  • Újabb havas hétvége Szombaton ismét nagy területen havazott az országban, vasárnap este azonban már csak északon eshet hó.

Nálad milyen az idő?

Van egy jó időjárás képed?

Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés:

Riasztás

Fehér lesz a karácsony?

Főként északon
❄️

hirdetés
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2017. Adaptive Média Facebook Twitter Google+
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jogi közlemény | Elvihető tartalmak