Hidegbetörést hoz a zsákjában

| 2013. december 2. 12:51 | Frissítve:
Csendes, helyenként ködös kora téli napok után Mikulás napján erős hidegfront éri el hazánkat.

A hét első felében nyugodt, csendes, kora téli időre számíthatunk egyre több helyen napközben is tartósnak bizonyuló pára-és ködfoltokkal, majd a jelenlegi számítások szerint péntekre, Mikulás napjára megerősödő szél és hózáporok kíséretében erős hidegfront érkezése körvonalazódik.

Addig azonban marad az eseménytelen, hajnalonként országszerte fagyos idő, a magasban érkező enyhébb levegőnek köszönhetően fokozódhat a ködhajlam, illetve növekszik az alacsony szintű rétegfelhőzet kialakulásának az esélye. Ennek köszönhetően elsősorban szerdán a napos területek mellett helyenként tartósan szürke időre készülhetünk, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig a borongós tájak arányának emelkedésével fokozatosan visszaesik: kedden a legtöbb helyen még 5 fok körüli csúcshőmérsékletekre számíthatunk, ám a hét harmadik napján lesznek olyan tájak az országban, ahol napközben is csak alig emelkedik majd fagypont fölé a hőmérséklet.

Csütörtökön a Dunántúlon a megélénkülő északnyugati szél már jelezni fogja a közeledő változást, de még ezen a napon is marad az eseménytelen idő.

Pénteken, Mikulás napján északnyugat felől aztán hidegfront éri el térségünket, egyre többfelé megerősödik, sőt főként szombaton sokfelé viharossá is fokozódik a nyugatira, majd északnyugatira forduló szél, a megnövekvő felhőzetből pedig szórványosan hózáporok, sőt szombaton akár hózivatarok is kialakulhatnak. 

A front mögött a magasban meglehetősen hideg levegő árasztja el térségünket, így hét végétől a nappali órákban is egyre kevesebb helyen emelkedik fagypont fölé a hőmérséklet, éjszakánként pedig a szélvédett, fagyzugos völgyekben -10 fok alatti értékekre is fel kell készülnünk.

Folyamatosan frissülő előrejelzéseinket itt követhetik nyomon.


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Koronavírus:

Koronavírus

Mennyi hó fog esni?

Várható hóvastagság
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2021. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | Adatvédelem | ÁSZF | Elvihető tartalmak |