Hidegfront érkezett

| 2010. augusztus 2. 16:47 | Frissítve:
Kedden egy újabb frontrendszer érintette hazánkat, többfelé voltak záporok, zivatarok.

Meleg, száraz, napsütéses idővel indult a hét, a maximumok országszerte 30 fok felett alakulnak: már-már azt hihetnénk, hogy újra visszatér a kánikula. Nem kell azonban ettől tartanunk, holnap ugyanis egy hullámzó frontrendszer érinti majd hazánkat, amely változást hoz időjárásunkban.

*** Más a helyzet Cipruson, ahol a hétvégén melegrekord dőlt: Nicosiában, a szigetország fővárosában 46 fokot mértek. Ilyen magas hőmérsékletet még soha nem regisztráltak a helyiek. ***

Kedden eleinte a Dunántúlon kezdődik felhősödés, a kora délutáni óráktól itt már előfordulhatnak záporok, zivatarok, melyek közül a hevesebbeket jégeső, felhőszakadás is kísérheti - erre a legnagyobb esély a jelenlegi számítások szerint délnyugaton van. 

A front várhatóan fokozatosan fog majd kelet felé tolódni, a késő esti-éjszakai órákban már a Duna vonalától keletre is egyre többfelé alakulhatnak majd ki zivatarok, szerdán is inkább már itt számíthatunk további viharokra. 

Kedden délutántól az északnyugati szél a Dunántúl északi és középső felén zivataroktól függetlenül is megerősödhet. 

A front változékonyabb időt hoz, mögötte bő 5 fokkal visszaesik a hőmérséklet, csak lassú melegedés várható. Csütörtökön még elszórtan lehetnek zivatarok, majd lassan megnyugszik időjárásunk és a hétvégén újra anticiklonális hatások fognak uralkodni hazánkban: szárazabb, napos időre készülhetünk. 

Ha az események indokolják, természetesen elindítjuk Percről percre rovatunkat is! 


hirdetés


Kapcsolódó hírek

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Van egy jó időjárás képed?

Fénykép beküldése
Tölts fel fotót!

Figyelmeztetés mára:

Figyelmeztető előrejelzés mára
hirdetés
Legutóbbi észlelések
Legutóbbi észlelések

Nálad milyen az idő?

Észlelés
Észlelj te is!

Hirdetés

© Copyright Időkép Kft. 2004–2020. Facebook Twitter Instagram
Impresszum | Médiaajánlat | Szerzői jog | ÁSZF | Elvihető tartalmak |