illusztráció illusztráció

Hidegfront és zivatarok vetnek véget a melegnek

Csütörtökön tetőzik a meleg, de délutántól zivatarok, estétől egy hidegfront hoz hűsítést.

Csütörtökön lesz a hét legmelegebb napja, de nem épp verőfényes napsütés lesz jellemző. Egy meleg, nedves szállítószalag húzódik fölénk, mely a közeledő hidegfront előterében az így létrejövő labilitással jó táptalajt biztosít a délutáni zivatarok kialakulásához. 

A hidegfront csak este érkezik nyugat felől, így a zivatarok két hullámban alakulhatnak ki. Kezdetben a középső tájakon, illetve délnyugaton és északon várhatók a hevesebb események. A zivatarokat felhőszakadás, apró szemű jégeső, viharos széllökések is kísérhetik. A délután második felében a fronthoz kapcsolódóan a nyugati határ közelében robbanhat be a légkör,

ahol akár zivatarlánc is kialakulhat.

Ezek a viharok az esti órákban a középső és éjjelre a keleti tájakat is elérhetik.

Külső tartalom

Ez a médiatartalom nem az Időkép kiszolgálóján található, így azt nem töltjük be automatikusan. A tartalomkiszolgáló felhasználási és adatvédelmi feltételeit a tartalom betöltésével elfogadja, harmadik fél cookie-ja eszközén eltárolódhat.

Pénteken a hidegfront hátoldalára kerülünk, de még többfelé lehet esős az idő. A maximumok visszaesnek, a csúcshőmérséklet 21 és 29 fok között alakulhat.

Borítókép: Szilvási Klaudia

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés