illusztráció illusztráció

Hidegfront hoz többfelé újabb csapadékot

Esőt, záporokat hoz többfelé a front, cserébe viszont szerdán sok napsütés, bár kissé szeles idő jön.

A múlt hetihez képest kevésbé lesz mozgalmas a hét első felének időjárása, azért frontoktól így sem maradunk teljesen mentesek.

Kedd délután ugyanis itt a következő hidegfront, előbb a felhőzete és csapadékzónája érkezik meg, majd a front mögött szerdán feltámad az északnyugatira forduló szél.

Délnyugat felől érkezik a csapadékzóna, holnap délutántól előbb délnyugaton majd máshol is egyre többfelé alakulhat ki eső, zápor, a csapadék zöme este, éjszaka várható. Jelentősebb mennyiség ezúttal az ország déli és keleti felén hullhat.

illusztráció
Fotó: Géczi Roland

Szerdán a front kelet felé távozik, nyomában feltámad az északnyugatira forduló szél, ami északkeleten is kitisztítja a reggelre képződő ködöt. Kezdetben főként keleten, északkeleten még előfordulhatnak záporok, ám napközben nyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, szép napsütéses idő jön 11 és 15 fok közötti maximumokkal.

A front mögött beáramló hidegebb levegő csütörtök hajnalra nyugalomba kerül, akkor majd többfelé lehet talaj menti fagy, elsősorban az Északi-középhegység térségében pedig két méteres magasságban is fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.

Hozzászólnál? Várunk Viber csoportunkban!

Borítókép: Tomv84 (Mátraháza)

Szavazás

Unod már a frontokat?

Ezek is érdekelhetnek
Hirdetés